r
Nosalty Logó

Csokis-földimogyorós kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-földimogyorós kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    273.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3540.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    218 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1335 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 4986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint mikróban megpuhítjuk (nem szabad, hogy folyós legyen, max a közepe egy picit!), és a cukorral, vaniliáscukorral meg a tojással habosra keverjük.A lisztet a sütőporral meg a sóval elkeverjük, és lassanként hozzáadjuk a cukros masszához, amibe a robotgép dagasztókarjával vagy kézzel belegyúrjuk.
  2. Hozzáadjuk a földimogyorót is, jól összedolgozzuk kézzel az egészet, hogy gombóccá formálható legyen, ha túl ragacsos, egy kis lisztet, ha nem áll össze, még egy kicsi vajat adunk hozzá.
  3. A gombócot fóliába csomagoljuk, és negyed órára a mélyhűtőbe tesszük, ha csak később csináljuk meg, akkor inkább sima hűtőbe.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. (Én minimuffinformában sütöttem ki, ahhoz 10 cm átmérőjűt használtam, de meg kell eggyet próbálni, hogy pont jól bele lehessen nyomkodni a formába. Ha nem szilikonos, akkor ki kell vajazni-lisztezni.)
  5. Éppenhogy aranybarnára sütjük (szinte csak a széle kezd megpirulni - lásd a képen), ez kb. 15-20 perc. Mikor kivesszük a sütőből, még kicsit puha, de ez nem baj, szépen meg fog keményedni. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából.
  6. A krémhez apróra vágjuk a csokit, és egy hőálló (lehetőleg üveg, hogy látszódjon az oldala) tálba tesszük.
  7. A tejszínt a vajjal mikróban vagy lábosban felforrósítjuk, majd a csokira öntjük. Kanállal lassú mozdulatokkal simára keverjük, míg az egész teljesen egynemű nem lesz. Ekkor adjuk hozzá az esetleges ízesítőt.
  8. Kicsit ez is hűlhet. Aztán szépen a kosárkákba csurgatjuk. Pár percre mélyhűtőbe tesszük, majd díszítjük a drazséval, és hűvös helyen tároljuk. 3-4 napig simán eláll, hűtöben lehet, hogy tovább is, de ezt már nem érte meg nálunk... :D (A csoki mindig kicsit lágy marad... Szuper állaga lesz! :P )
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1955
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Ajánló

csoki és földimogyoró imádóknak...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztáját húsvétról-húsvétra megsütöttem, csak dióval és linzerformájúra... Lekvárral töltöttem, és mindenki imádta. Aztán idén eszembe jutott, hogy mi lenne, ha kombinálnám a kedvenc tortára való csokimázamat a tésztával, és mivel imádom a földimogyorós sütiket, meg a dunakavicsot ez lett belőle... :P

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...