Csokis-diós szívtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
1g víz0 kcal
-
9g dió57 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
29 kcal
-
67g tej37 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
3g cukor13 kcal
Összeállítás
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
6 kcal
-
10g sárgabarackdzsem28 kcal
Összesen
380
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
16g víz0 kcal
-
104g dió680 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
40g cukor155 kcal
Összeállítás
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
71 kcal
-
120g sárgabarackdzsem334 kcal
Összesen
4532
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
16.4g tojás21 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
5.2g dió34 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
4.5g vaníliás pudingpor17 kcal
-
39.8g tej22 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
2g cukor8 kcal
Összeállítás
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
17 kcal
Összesen
228
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
380
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.5 g
Zsír
-
Összesen 262 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 1418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4359.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1446 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 967 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 443 g
-
Cukor 253 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 435.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 958 mg
-
Retinol - A vitamin: 1348 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1516 micro
Összesen
4532
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
4 ek cukor
-
2 ek barna cukor
-
2 ek víz
-
1 csipet só
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
5 ek finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
Krém
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
4 ek cukor
Összeállítás
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
6 ek sárgabarackdzsem
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni. Ha felhabosodott akkor apránként szórjuk bele a kristálycukrot és verjük kemény habbá.
- A tojássárgájához adjuk hozzá a barna cukrot, a vizet, a fahéjas vaníliás cukrot, az olajat és habosra keverjük.
- Beleszórjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, a reszelt citromhéjat és ismét összekeverjük.
- A tojásfehérje hab negyedét belekeverjük, fellazítjuk, majd apránként beleforgatjuk körkörös mozdultakkal, hogy ne törjön össze a hab.
- Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral. A kész piskóta masszát beleöntjük a formába, elsimítjuk.
- 180°C-os előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, tűzpróbáig. Rácson hagyjuk kihűlni.
Krém
- Amíg hűl a diós piskótánk, addig elkészítjük a tejszínes vaníliakrémet.
- A pudingot kikeverjük 2 dl tejjel, a többi tejet felrakjuk a cukorral, felforraljuk.
- A kikevert pudingport habverő segítségével összekeverjük a tejjel. habverővel, majd visszatesszük a tűzre és forráspontig hevítjük, állandó kevergetés mellett.
- Levesszük a tűzről és hideg vízbe állítjuk hűlni, a tetejét folpackkal teljesen betakarjuk, hogy ne bőrösödjön be.
- A tejszínhabot felverjük kemény habbá és felét a kihűlt vanília pudingba keverjük robotgéppel.
Összeállítás
- A tortát recés késsel 3 lappá vágjuk. Egy nagyobb süteményes tányérra rakjuk a torta alsó lapját, megkenjük dzsemmel, majd a tejszínes vaníliakrém felével.
- Rárakjuk a másik tortakarikát, szintén megkenjük dzsemmel, majd a megmaradt krémet eloszlatjuk rajta. Befedjük a tortát a harmadik lappal.
- A csokit a vajjal és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tortát bevonjuk olvasztott csokival, dermedni hagyjuk.
- A megmaradt tejszínt habzsákba töltjük és sima csővel kis halmokat nyomunk a torta tetejére. Dekor cukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 349
- Feltöltés dátuma: 2023. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept