r
Nosalty Logó

Csokis-diós muffin (liszt nélkül)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-diós muffin (liszt nélkül)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4123.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 2351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a vaníliás cukorral és a tejjel. A darált diót, a 2 ek kakaót , 3 ek Canderel édesítőt és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. Először géppel lassú fokozaton, majd fakanállal.
  2. Utána hozzáadjuk a reszelt almát. Lazán átforgatjuk.
  3. Majd a kemény tojáshabot óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. Zsírral kikent (nem használok papírt sem) muffinformába halmozzuk. (Ebből a mennyiségből pont 12 db lesz.)
  5. A muffin előmelegített sütőben 30 perc alatt, kis lángon megsül. Amikor kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 53187
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 05.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt láttam Beácska csokis-diós kocka receptjét. Mivel rengeteg diónk van, és állandóan diétázom, gondoltam, picit változtatok rajta.  Természetesen csoki nem fontos a tetejére :-) A mennyiséget megduplázhatjuk, és akkor egy kisebb kizsírozott tepsiben sütjük. A dupla mennyiségnél rá kell számolni még sütési időt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...