r
Nosalty Logó

Csokis csiga-labirintus

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Csokis csiga-labirintus
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

409
Kalória
8.3g
Fehérje
59.8g
Szénhidrátok
16.1g
Zsír
18.7g
Víz
99.9g
Koleszterin
3.4g
Rost
22.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2444 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 2444 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 mk cukorral,50 ml meleg tejbenfelfuttatjuk. Majd 50 g lisztet keverünk hozzá, összedolgozzuk,letakarjuk, és langyos helyenhagyjuk, míg kissé megkel (kb 20 perc).
  2. A maradék lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a reszelt citrom héját,a tej felét(30 ml), vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, az 1 egész, és a második tojássárgáját is.Géppel, vagy kézzel jól összegyúrjuk.
  3. Ha kissé megkelt az élesztős tésztánk, akkor azt hozzáadjuk a tojásoshoz, beleöntjük a maradék tejet, és nagyon alaposan kidolgozzuk. Géppel iskb. 5-8 percig. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk.
  4. Lisztezett deszkán 6-8 mm vastagságúra, téglalap alakúra (28x40)nyújtjuk.
  5. Elkészítjük a tölteléket. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a porcukrot, és a kakaót. Jól elkeverjük, majdnéhány csepp citromlével tovább ízesítjük.
  6. A kinyújtott tésztára kenjük a csokikrémet, és a hosszanti oldala felől feltekerjük.
  7. A tésztarudat15 db csigára felvágjuk.
  8. Vajazott, vékonyan lisztezett tepsibe (20x25) fektetjük őket. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen (pl. légkeveréses sütőben 30°C-on)3/4 órát kelesztjük, míg szépen egymásba nőnek a csigák.
  9. 210°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc után visszavesszük 195°C-ra, és 30 perc alatt megsütjük.
  10. A tetejére szánt tejet megforrósítjuk a cukorral, kivesszük a tepsit, és az összescukros tejet rákenegetjük a tetejére, közeire. Visszatesszük, és hagyjuk még 5 percet, mígnem gyönyörű, csillogó aranybarna színt kap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25

Lajos Mari és szerénységem kooprodukciója ez a csudafinom, szinte kalácsos, pillekönnyű csokis csiga-labirintus. A tészta Lajos Marié, a csokis töltelék, és a tepsis kivitelezés a sajátom. A "Sütemény és torta" című könyvében szerepel ez a recept, mint "Rózsatorta", de dupla adaggal. Ő tortaformában készítette, és cukros vajjal töltötte. A csokis töltelékbe ne féljünk citromot csepegtetni. Csodát tesz a csokival! :-) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!