r
Nosalty Logó

Csokis csiga-labirintus

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Csokis csiga-labirintus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2444 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 2444 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 mk cukorral,50 ml meleg tejbenfelfuttatjuk. Majd 50 g lisztet keverünk hozzá, összedolgozzuk,letakarjuk, és langyos helyenhagyjuk, míg kissé megkel (kb 20 perc).
  2. A maradék lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a reszelt citrom héját,a tej felét(30 ml), vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, az 1 egész, és a második tojássárgáját is.Géppel, vagy kézzel jól összegyúrjuk.
  3. Ha kissé megkelt az élesztős tésztánk, akkor azt hozzáadjuk a tojásoshoz, beleöntjük a maradék tejet, és nagyon alaposan kidolgozzuk. Géppel iskb. 5-8 percig. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk.
  4. Lisztezett deszkán 6-8 mm vastagságúra, téglalap alakúra (28x40)nyújtjuk.
  5. Elkészítjük a tölteléket. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a porcukrot, és a kakaót. Jól elkeverjük, majdnéhány csepp citromlével tovább ízesítjük.
  6. A kinyújtott tésztára kenjük a csokikrémet, és a hosszanti oldala felől feltekerjük.
  7. A tésztarudat15 db csigára felvágjuk.
  8. Vajazott, vékonyan lisztezett tepsibe (20x25) fektetjük őket. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen (pl. légkeveréses sütőben 30°C-on)3/4 órát kelesztjük, míg szépen egymásba nőnek a csigák.
  9. 210°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc után visszavesszük 195°C-ra, és 30 perc alatt megsütjük.
  10. A tetejére szánt tejet megforrósítjuk a cukorral, kivesszük a tepsit, és az összescukros tejet rákenegetjük a tetejére, közeire. Visszatesszük, és hagyjuk még 5 percet, mígnem gyönyörű, csillogó aranybarna színt kap.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 29088
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis csiga-labirintus
Vicikó 251 recept

Lajos Mari és szerénységem kooprodukciója ez a csudafinom, szinte kalácsos, pillekönnyű csokis csiga-labirintus. A tészta Lajos Marié, a csokis töltelék, és a tepsis kivitelezés a sajátom. A "Sütemény és torta" című könyvében szerepel ez a recept, mint "Rózsatorta", de dupla adaggal. Ő tortaformában készítette, és cukros vajjal töltötte. A csokis töltelékbe ne féljünk citromot csepegtetni. Csodát tesz a csokival! :-) 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...