r
Nosalty Logó

Csokikrémes fondant torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baba89
Csokikrémes fondant torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 1810 kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 9059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1810 kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    304 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1586.6 g
  • Cukor
    1432 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1883 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 9059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tortalapokat. Kimérünk 100 gcukrot, keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a tejet és az olajat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorhoz adjuk, a fehérjét pedig egy másik tálba, majd adunk hozzá pár csepp citromlevet és egy csipet sót. A kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük.
  2. A tojáshabot felverjük, majd hozzáadjuk a 40 g cukrot, kemény habbá verjük.
  3. Az olajat, cukrot, tejet, tojássárgát szintén kicsit elkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet, jól elkeverjük mixerrel, majd utána kézi habverővel beleforgatjuk a habot is.
  4. Egy 25 cm-es tortaforma alját kibélelünk papírral, oldalát lekenjük valami zsiradékkal, majd 175 fokos sütőbe toljuk, kb. 25-30 percet sütjük. Tűpróbát végezzünk. Miután kihűlt, elvágjuk tetszőlegesen a tésztát, hogy a krémet közé rakhassuk.
  5. A krém elkészítése:
  6. Válasszunk egy olyan keverőtálat, amit vízgőz fölé is rakhatunk. Aláteszünk egy edényt, amiben 2-3 ujjnyi vastag víz van, amit felforralunk.
  7. A tálba kimérjük a cukrot, és rátörjük a tojásokat, mixerrel felhabosítjuk, majd a forró gőz felé rakjuk, ha már forr a víz, kb. 5 percig főzzük felette.
  8. A forró krémre szitáljuk a kakaóport, és öntsük bele az apró darabokra vágott étcsokit is, majd jól keverjük el.
  9. Szobahőmérsékletűre hűtjük, akár pár órára hűtőbe is tehetjük, hogy jól lehűljön. A lágy vajat rátesszük a krémre, majd mixerrel összekeverjük habosra, és már mehet is a piskótalapok közé.:)
  10. Fondant elkészítése:
  11. A zselatint a vízzel elkeverjük, és keverőtálba rakjuk, ami mehet vízgőz fölé (2-3 ujjnyi vastag víz egy edényben), és addig kevergetjük, amíg el nem olvad a zselatin.
  12. Ha felolvadt, mehet rá a méz és a margarin, ezt is kevergetjük, amíg el nem olvad.
  13. Ezt a zselatinos masszát hozzáadjuk az átszitált porcukorhoz feléhez(!) , először kanállal, majd ha nehéz, kézzel keverjük-gyúrjuk. Ha könnyebb egy gyúródeszkán, akkor azon gyúrjuk. Folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukor másik felét (nem muszáj mindet), egészen addig, amíg lágy, gyúrható állagú nem lesz. Pihentethetjük, de én persze rögtön kinyújtottam, és a tortára tettem.
  14. A díszítést is a fontantból csináltam meg a torta tetejére. Csak a horgász figurát vettem boltban és a gumicukor békákat, a tó is fondant, kék ételfestékkel gyúrtam össze, ahogy a fenyőfa is csak zöld ételfestékkel készült. A nádat gyufából készítettem, folyékony étcsokiba mártottam a tetejét. Ráragasztani a figurákat úgy próbálkoztam, hogy a fondant mázat picit benedvesítettem.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5661
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokikrémes fondant torta
Baba89 4 recept

A tortát a párom 23. szülinapjára készítettem, az ötlet onnan jött, hogy imád horgászni, és a kedvencei a csokis finomságok :) Kicsit macerás megcsinálni, én is féltem tőle kezdő szakácsként, de végül nagy sikert arattam vele :) A fondant és a torta receptjét kiskukta blogjáról vettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...