Csőben sült spárga Zoli konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
125g tej70 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
8g margarin54 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
616
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2459
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
48.9g zöldspárga7 kcal
-
9.8g bacon38 kcal
-
24.5g tej14 kcal
-
9.8g sajt34 kcal
-
1.5g margarin11 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0.3g kapor0 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
120
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1693.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 711 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 220.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 852 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1246 micro
Összesen
616
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 111.4 g
Zsír
-
Összesen 177.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6775.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 2104 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1500 mg
-
Nátrium 2844 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 882.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1283 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 325 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 426 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 972 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 3407 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4984 micro
Összesen
2459
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
1 kg zöldspárga
-
5 dl tej
-
20 dkg sajt
-
3 ek margarin
-
3 evőkanál finomliszt
-
6 gerezd fokhagyma
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 ek cukor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy lábosba vizet teszünk fel forrni
- A spárga végét levágjuk, és kb. 4 cm. hosszan megtisztítjuk. A forró vízbe belefacsarjuk a citrom levét, megcukrozzuk, és beletesszük a spárgát. Kb. 4-6 percig főzzük. Kivesszük, tésztaszűrőn lecsepegtetjük, és félretesszük. A főzővízre a későbbiekben még szükség lesz.
- Tejet teszünk fel forrni. Lereszeljük a sajtot és félretesszük.
- Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és a sajtreszelőn lereszeljük.
- A margarint egy lábasba tesszük, és lassú tűzön felolvasztjuk. Beletesszük a lisztet, és egy kissé megpirítjuk. Levesszük a tűzről, felöntjük a felforralt tejjel, és csomómentesen elkeverjük. Beletesszük a kaprot, a lereszelt fokhagymát, belereszelünk egy kevés szerecsendiót, és visszatesszük a tűzre sűríteni. A spárga főzőlevéből kb. 2 dl-t beleöntünk, beletesszük a sajtot, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a besamelt. Szükség szerint sózzuk.
- A spárgasípokból négyet összefogva betekerjük egy-egy szelet baconba, és a kikent tepsibe egymás mellé fektetjük.
- Nyakon öntjük a besamellel, betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes lángon addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul.
- Tálaljuk. Laktató étel, nem kell mellé köret.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 570
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 108903
- Feltöltés dátuma: 2012. június 01.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a spárgát. Aki nem, annak itt az ideje, hogy megpróbálja!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
A családom nagyon szereti a spárgát, és a piacon már elérhető áron lehet nagyon szépet kapni. Rendszeresen csőben szoktam sütni. Most kaptunk egy kedves ismerősünktől jelentős mennyiségű (5 kg-os láda) kaprot, amit konyhakész állapotra dolgoztam fel. A leveleket nagyon apróra felvágom. Egy részét szárítva tartósítjuk, a másik része kis zacskókban a fagyasztóba kerül. Ez egy nagyon monoton és unalmas munka, de a gondolataim közben szabadon szárnyalhattak. Így jutott eszembe, a kapor és fokhagyma pikáns házasítása. A megszületett eredmény magáért beszél. Mindenkinek ajánlom, nemcsak spárga mellé.