Csőben sült amur salátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A hal elkészítése
-
250g amur206 kcal
-
125g kenyér343 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A saláta elkészítése
Összesen
1072
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A hal elkészítése
-
500g amur413 kcal
-
250g kenyér685 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A saláta elkészítése
Összesen
2141
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A hal elkészítése
-
27.1g amur22 kcal
-
13.6g kenyér37 kcal
-
3.3g bazsalikom1 kcal
-
2.7g parmezán sajt11 kcal
-
2.7g sajt10 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A saláta elkészítése
Összesen
116
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3494.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 872 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 1139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 578.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 1616 micro
-
K vitamin: 255 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 2706 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4182 micro
Összesen
1072
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 125.1 g
Zsír
-
Összesen 114.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6989.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1744 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 2425 mg
-
Nátrium 2278 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1156.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 816 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 3231 micro
-
K vitamin: 509 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 562 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 218 micro
-
β-karotin 5412 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 8364 micro
Összesen
2141
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 279 micro
-
Lut-zea 453 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
A hal elkészítése
A saláta elkészítése
Elkészítés
A hal elkészítése
- A kifilézett és beirdalt amurdarabokat sózzuk, borsozzuk, és félrerakjuk őket egy jó órára.
- A kenyeret - félrozsosat ajánlok - 1x1 centis kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük. Hozzáadunk egyforma mennyiségű (kb. 5-5 dkg) parmezánt és bazsalikomos-paradicsomos félkemény sajtot. Megszórjuk egy jó teáskanál oregánóval, és összeforgatjuk.
- Egy jénai tálat kikenünk vajjal, megcsöpögtetjük citromlével, majd ráfektetjük a halszeleteket. Egy fél csokor bazsalikomot durvára vágva rászórunk a halszeletekre, majd ezt is megcsepegtetjük egy kis facsarás citromlével. Ezután a tetejére halmozzuk a kenyeres-sajtos keveréket, és jócskán meglocsoljuk olívaolajjal.
- Az 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a halat. Nem kell stopperolni! Ha bekukkantunk a sütőbe, és aranybarna a kenyeres bunda (mint a pirítós kenyér), akkor tálalható.
A saláta elkészítése
- A jégsalátát csíkokra vágjuk, a paradicsom lágy részét kiszedjük - csak a húsos kell - a húsos részét összevágjuk. Összekeverjük a jégsalátával és a rukkolával. (Én speciel fokhagymás-rozmaringos fűszerolajat használok, de sima olívaolajjal, a citrom levével és mézzel megcsorgatva a saláta - amolyan Ramsay-sen - KÉSZ! :)) Ezt a hal előkészítése után végezzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10341
- Feltöltés dátuma: 2014. március 01.
Ajánló
Frissen tálaljuk, és ha vallásunk, életmódunk, életkorunk engedi, egy könnyű Sauvignon Blanc-al fogyasszuk! Szuperkönnyű étel. Az izlelőbimbóorgazmus garantált! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az utóbbi időben a szárazföldi lények helyett a vízlakókat kezdem preferálni. Vasárnapi ebéd gyanánt találtam a hűtőben egy kis amur filét, és eszembe jutott egy digós recept. A fejemben körvonalazódni látszódott egy zseniális, könnyű ebéd!