Csirkezúza, -máj zelleres paradicsomszószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
125g csirkemáj149 kcal
-
125g csirkezúza118 kcal
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
-
0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
A körethez
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
0g só0 kcal
-
9 kcal
A tálaláshoz
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
1125
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
736g újhagyma141 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
500g csirkezúza470 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
A körethez
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A tálaláshoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
Összesen
4496
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
19.9g újhagyma4 kcal
-
5.4g póréhagyma1 kcal
-
2.4g lilahagyma1 kcal
-
13.6g csirkemáj16 kcal
-
13.6g csirkezúza13 kcal
-
13.6g sűrített paradicsom11 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
A körethez
-
13.6g spagetti tészta50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A tálaláshoz
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
5.4g trappista sajt19 kcal
Összesen
120
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 793 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2793.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1176 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 549.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4566 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 631 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1201 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 4293 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 3253 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 36005 micro
-
Lut-zea 2995 micro
Összesen
1125
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 325.4 g
Zsír
-
Összesen 107.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 3171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11173.1 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 781 mg
-
Kálcium 2359 mg
-
Vas 106 mg
-
Magnézium 907 mg
-
Foszfor 4705 mg
-
Nátrium 2252 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.7 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 2199.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 18266 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 92 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 467 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 2525 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 123 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4805 micro
-
Kolin: 1346 mg
-
Retinol - A vitamin: 17171 micro
-
α-karotin 201 micro
-
β-karotin 13014 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 144020 micro
-
Lut-zea 11981 micro
Összesen
4496
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3903 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz
A körethez
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A paradicsomszószos, zelleres csirkezúzához és májhoz
- A csirkezúzát apróra vágjukés húspuhítóval megszórjuk, összekeverjük, 30 percig állni hagyjuk.
- A májat mossuk, csepegtetjük, felezzük.
- A hagymákat apróra vágjuk, felszeleteljük.
- A csirkezúzát 20 perc után lemossuk, a májjal tálba tesszük, borssal, csirkefűszerkeverékkel, a petrezselyemzölddel, zellerzölddel, hagymákkal, oregánóval és bazsalikommal jól elkeverjük.
- Beletesszük a sütőzacskóba, majd ráöntjük a paradicsomsűrítményt, és jól átmozgatjuk, jusson mindenhová, keveredjen el.
- Zárjuk le a zacskót, és az egészet egy tepsibe tesszük, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval.
- Előmelegített sütő középső rácsán sütjük. Ha kész, a gázt kikapcsoljuk, a sütőben hagyjuk még.
- Sós, olajos, forrásban lévő vízben a tésztát 7-8 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, és tálaljuk a zúzás szósszal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9438
- Feltöltés dátuma: 2011. június 24.
Ajánló
Tálalhatjuk reszelt sajttal, jó sokkal, és finom borral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Megtaláltam az utolsó csirkezúzát, és úgy gondoltam, ha már ennyiféle újhagyma található, és mind szeretjük, szerencsére, akkor sok hagymás, paradicsomszószt készítek, kicsit olaszos fűszerrel és tésztával. Sikerült, nagyon finomak lettek együtt a hagymák, és a zeller is érződött a szósz ízében. Finom ebéd volt.:-)