r
Nosalty Logó

Csirkés pite, cékla- és majonézes csirkesaláta, batátacsipsz

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkés pite, cékla- és majonézes csirkesaláta, batátacsipsz
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

1428
Kalória
43.3g
Fehérje
113.6g
Szénhidrátok
91.4g
Zsír
417.2g
Víz
190.7g
Koleszterin
10.7g
Rost
20.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

Összesen 1428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

Összesen 8572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    417.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    1656 micro
  • β-karotin
    11752 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 1428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.1 g

Zsír

  • Összesen
    548.7 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10372.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    3662 mg
  • Nátrium
    4319 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    2503.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8155 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1064 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1866 micro
  • α-karotin
    9939 micro
  • β-karotin
    70513 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3370 micro
Összesen 8572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1498 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

Csirkés pite

  1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Serpenyőbe az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, a hagymát és a répát. Fűszerezzük.
  3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  4. A 20-25 centiméteres piteformába belesimítjuk a hűtőből kivett és kisodort tészta 2/3-át. Megszurkáljuk, elterítjük rajta a tölteléket. A maradék 1/3-ad tésztát kisodorjuk, és betakarjuk vele a pitét. Ha szép fényes tetőt szeretnénk, kenjük meg tojássárgájával. Megszurkáljuk.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük 45 percig. Ha nagyon pirul a teteje, lejjebb vehetjük a hőfokot.

Csirkesaláta

  1. A felkockázott sült csirkemellet összekeverjük a többi hozzávalóval.

Céklasaláta

  1. A megfőzött céklát megtisztítjuk, durva reszelőn lereszeljük. Hűlni hagyjuk.
  2. A lila hagymát felaprítjuk, rácsavarunk egy fél citrom levét, és kis ideig állni hagyjuk.
  3. Összekeverjük a mártás hozzávalóit, beleforgatjuk a céklát és a hagymát, majd hűtőbe tesszük.

Batátacsipsz

  1. A megtisztított, vékony karikára vágott batátát zacskóba tesszük a fűszerekkel, a liszttel és az olívaolajjal együtt. Összerázzuk.
  2. Két tepsin sütőpapíron elrendezzük a zacskóból kivett batátakarikákat. A karikák nem fedhetik egymást.
  3. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Karácsonyi maradékokból összeállított csirkecsata, salátacsatlósokkal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!