Csirkés chilis bab
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
40g vörösbab135 kcal
-
40g fehérbab133 kcal
-
50g csirkemellfilé60 kcal
-
20g bacon79 kcal
-
4g repceolaj35 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
0 kcal
-
16 kcal
-
140g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
1g bors2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagymapor3 kcal
-
20g csemegekukorica17 kcal
-
0 kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g vörösbab1348 kcal
-
400g fehérbab1332 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
40g repceolaj354 kcal
-
300g vöröshagyma109 kcal
-
200g kápia paprika43 kcal
-
4 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
1400g víz0 kcal
-
15g só0 kcal
-
15g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
8g bors20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8g fokhagymapor26 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
0 kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
10.2g vörösbab34 kcal
-
10.2g fehérbab34 kcal
-
12.8g csirkemellfilé15 kcal
-
5.1g bacon20 kcal
-
1g repceolaj9 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
5.1g kápia paprika1 kcal
-
0.5g hegyes erős paprika0 kcal
-
5.1g sűrített paradicsom4 kcal
-
35.8g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.4g római kömény0 kcal
-
0.2g őrölt fűszerkömény0 kcal
-
0.2g bors1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g fokhagymapor1 kcal
-
5.1g csemegekukorica4 kcal
-
0 kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1628.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 788 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 266.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 142 micro
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 345.6 g
Zsír
-
Összesen 139.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16285.6 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 1569 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 1720 mg
-
Foszfor 4742 mg
-
Nátrium 7883 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 608.7 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 145 mg
VÍZ
-
Összesen 2664.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3418 micro
-
Kolin: 1191 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 4617 micro
-
β-crypt 1036 micro
-
Likopin 57530 micro
-
Lut-zea 1419 micro
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 1470 micro
-
Lut-zea 36 micro
Hozzávalók
-
400 g vörösbab
-
400 g fehérbab
-
500 g csirkemellfilé
-
200 g bacon
-
40 g repceolaj
-
300 g vöröshagyma
-
200 g kápia paprika
-
20 g hegyes erős paprika
-
200 g sűrített paradicsom
-
15 g só
-
15 g római kömény
-
8 g bors
-
2 db babérlevél
-
8 g fokhagymapor
-
200 g csemegekukorica
Elkészítés
- Előző este áztassuk be a babot forró, szódabikarbónás vízbe. Reggel szűrjük és öblítsük le.
- Tegyük fel főni friss vízzel, és forrástól számítva 10-15 percig főzzük nagy lángon. Ha slow cookerben szeretnénk elkészíteni, ez egy nagyon fontos lépés, mivel ebben az edényben az étel sosem fogja elérni a 100 fokos hőmérsékletet, a nyers bab, különösen a vörös bab pedig egy olyan méreganyagot tartalmaz, ami csak forralással semmisül meg. Ha kihagyjuk ezt a lépést, már egy-két kanálnyi a kész babos ételből is nagyon súlyos gyomorrontásos tüneteket okozhat, akár kórházi kezelést igénylő mértékben! Minden babos, hüvelyes ételnél fontos tehát, hogy előfőzzük az alapanyagot!
- Ha a tűzhelyen készítjük a chilit, akkor 10-15 perc után egyszerűen mérsékeljük a lángot minimumra.
- Kevés olajon pároljuk meg a csíkokra/kockára vágott hagymát, majd azon pirítsuk meg a húsdarálóval vagy aprítógéppel ledarált csirkét és bacont, valamint a kockákra vágott paprikát.
- Helyezzük át a babot a sloow cookerbe, adjuk hozzá a húst és a többi hozzávalót a kukorica kivételével, majd high fokozaton főzzük kb. 3-4 órát. (Tűzhelyen mérsékelt lángon, néha átkeverve szintén néhány órát.)
- Végül a fedőt levéve ellenőrizzük az étel állagát, adjuk hozzá a kukoricát, és főzzük tovább addig, amíg olyan sűrű nem lesz, amilyenre szeretnénk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 10549
- Feltöltés dátuma: 2016. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Angliában nagyjából mindenki rendelkezik egy slow cooker nevű főzőedénnyel. Olyasmi ez, mint a befőzőautomata, relatíve alacsony hőmérsékleten főzi az ételt sokáig, ami felettébb hasznos olyan fogásoknál, amik eleve ezt „szeretik”, mint pl. a húsleves, töltött káposzta, stb. További nagy előnye, hogy a zsírosabb, rágósabb húsfajtákat is nagyon puhává, sokkal élvezhetőbbé teszi, de leginkább azért népszerű, mert jobbára ott lehet vele hagyni az ételt, és megfő magában, nem igényel különösebb felügyeletet, kevergetést, piszkálást. Nekem is van ilyen edényem már jó ideje, de mivel ez Magyarországról nagyon nem volt ismerős, eleinte túl nagy lelkesedést nem mutattam iránta, az első próbálkozások vele nem győztek meg, főleg csokoládéolvasztásra használtam házi túró rudi bevonásakor. Mostanában viszont kezdünk összebarátkozni. Ezt a chilis babot is slow cooker verzióban készítettem el, és alighanem mostantól mindig így fogom. Ez persze nem jelenti azt, hogy mezei fazékban ne lenne kivitelezhető a dolog, csak lejjebb kell venni a lángot, és időnként kevergetni.