r
Nosalty Logó

Csirkés burrito

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Blessania
Csirkés burrito
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4849.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    1628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 2215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tortilla lapokat megpirítjuk serpenyőben, majd hagyjuk pihenni.
  2. Egy babkonzerv negyedét konyhai aprító gépbe tesszük, hozzáadjuk a habanero paprikát és egy gerezd fokhagymát, mivel nem chiliszósszal készítettem, így a konzerv levéből is raktam bele egy keveset. Darabkás, jól kenhető péppé daráljuk.
  3. A csirkét 1x1 cm-esre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. A cheddar sajtot lereszeljük.
  4. A tortilla lapokat megkenjük a babos krémmel, szórunk rá egy adag husit, kukoricát, cheddar sajtot, rányomjuk a tömlős sajt egy részét, és a tortilla lap két szélét behajtjuk, majd feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Sajtot szórunk a tetejére.
  5. 150-160 fokos légkeveréses sütőben addig sütjük, míg rá nem pirul a sajt. Salátával és fokhagymás tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 25466
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Blessania 6 recept

A párommal kedveljük az ehhez hasonló ételeket, azonban én annyira nem preferálom a marhahúst, így jött az ötlet, hogy elkészítem csirkéből, a babot pedig imádjuk, de untuk, hogy egészben kerül mindig bele, így elkészítettem a csípős babkrémet, ami nagyon jól kiegészíti a sajtkrém lágyságát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...