Csirkeraguleves lestyánnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
14 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
25g eperlevél tészta93 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
538
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
0 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
57 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
100g eperlevél tészta371 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
2156
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
13.3g csirkemellfilé16 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.1g sárgarépa1 kcal
-
2.4g fehérrépa2 kcal
-
6.9g zeller2 kcal
-
8g zöldborsó6 kcal
-
0 kcal
-
8g főzőtejszín10 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
2.7g eperlevél tészta10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53g víz0 kcal
Összesen
57
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1089.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 558 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 813.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 635 micro
-
β-karotin 1828 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1909 micro
Összesen
538
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 157.4 g
Zsír
-
Összesen 81.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4359.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 678 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 427 mg
-
Foszfor 2233 mg
-
Nátrium 795 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 3253.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1045 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 584 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 2539 micro
-
β-karotin 7313 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 7638 micro
Összesen
2156
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
30 dkg zöldborsó
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
3 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
10 dkg eperlevél tészta
-
só ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
- Zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát.
- Ezután beletesszük a húst, borssal meghintjük, és fehéredésig pirítjuk.
- Időnként megkeverjük, majd hozzáadjuk a borsót, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, meghintjük pirospaprikával és sóval, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Ha megpuhult, felöntjük 2 liter vízzel, ha szükséges, sózzuk, felforraljuk. Beleöntjük a tésztát, és puhára főzzük.
- A tejszínben elkeverjük a keményítőt és lestyánt, kevés forró levest merünk rá, simára keverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Első rottyanásig főzzük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12829
- Feltöltés dátuma: 2014. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A lestyán az erdélyi konyha elengedhetetlen fűszere a csombor mellett. A petrezselyemhez hasonló, de attól karakteresebb illatú és ízű fűszernövény. Levesek, saláták, diétás ételek és italok fűszerezésére alkalmas, de intenzív íze miatt csak keveset kell használni belőle.