Csirkeraguleves burgonyagombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
175g csirkecomb195 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g libazsír68 kcal
-
375g víz0 kcal
A habaráshoz
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
A burgonyagombóchoz
-
100g burgonya58 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
734
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
700g csirkecomb779 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g libazsír270 kcal
-
1500g víz0 kcal
A habaráshoz
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A burgonyagombóchoz
-
400g burgonya231 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2936
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
16.6g csirkecomb18 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
7.6g sárgarépa3 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
3.8g zeller1 kcal
-
5.7g karalábé1 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g libazsír6 kcal
-
35.6g víz0 kcal
A habaráshoz
-
4.7g főzőtejszín6 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
A burgonyagombóchoz
-
9.5g burgonya5 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
68
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1034.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 763.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 869 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 407 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7078 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1594 micro
Összesen
734
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.6 g
Zsír
-
Összesen 160.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4139.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 795 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 1731 mg
-
Nátrium 1023 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 3053.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3476 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 368 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 1626 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 471 mg
-
Retinol - A vitamin: 705 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 28311 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 6374 micro
Összesen
2936
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 235 micro
-
β-karotin 672 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 db karalábé
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
2 ek libazsír
-
1.5 l víz
A habaráshoz
-
200 ml főzőtejszín
-
3 csapott ek finomliszt
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 csokor petrezselyem
A burgonyagombóchoz
-
4 közepes db burgonya
-
12 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A combokat kifilézzük, a húst kisebb darabokra felkockázzuk. (Én a csontokat is belefőztem a levesbe, finom ízt ad neki.)
- A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
- Mikor a hagymák már üvegesre pirultak, hozzáadjuk a felkockázott húst (és a csontokat), és magasabb hőfokon kicsit lepirítjuk.
- A zellert és a karalábét felkockázzuk, a répákat pedig felkarikázzuk. A zellerzöldet és a nagy csokor petrezselymet alaposan megmossuk, és összekötözzük.
- Mikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk.
- Felöntjük vízzel, és beletesszük az összekötözött zöldségzöldeket. Alaposan sózzuk, borsozzuk.
- Közben elkészítjük a burgonyagombócot: a burgonyát sós vízben héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és villával áttörjük. Hozzáadjuk a vajat és kicsit hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, a liszttel és a tojással alaposan összedolgozzuk, és sóval ízesítjük.
- Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük őket. Kb. 5-6 percig főzzük.
- Míg a gombócok megfőnek, addig elkészítjük a habarást. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
- Hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és 1-2 percig összeforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot, és belefacsarjuk 1 citrom levét.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 672
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 49781
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
A gombócoktól nagyon laktató, ezért egytálételnek is megfelelő.