r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt

5,0

3 ÉRTÉKELÉS18 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkepörkölt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

601
Kalória
24.9g
Fehérje
13.4g
Szénhidrátok
50.3g
Zsír
321.6g
Víz
151.2g
Koleszterin
3.3g
Rost
7.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    12583 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 601 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    6790 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    50331 micro
  • Lut-zea
    5329 micro
Összesen 2410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2323 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, és a szalonnát közepes lángon.
  2. Ha üveges a szalonna, rádobjuk a hagymát, majd három perc múlva a paprikát, és fedő alatt dinszteljük, amíg a hagyma szép üveges és aranysárga nem lesz.
  3. Ezután hozzáadjuk a húst, és erős lángon gyakori kevergetés mellett megpörköljük a combokat, kb. 5-7 perc alatt.
  4. Félrehúzuk a lábast a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és átkeverjük alaposan.
  5. Visszatesszük a lábast a tűzre, felöntjük paradicsomlével, hozzáadjuk a paradicsomot is, valamint a többi fűszert és a fokhagymagerezdet, kivéve a petrezselyemzöldet.
  6. Lefedve lassú tűzön kb. 40-50 percig főzzük. A főzés közben természetesenidőnként óvatosan átkavarjuk az egészet. Az utolsó 10 percben fedő nélkül főzzük, hogy a szaft besűrűsödjön.
  7. A főzés utolsó perceiben hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Nálunk, ha feltesszük a kérdést a gyerkőcnek: "Na, mi legyen a kaja?" Ez biztos, hogy benne van az első háromban, előre borítékolhatjuk a választ...Ezért meglehetős rutinra tettünk szert ezen étel elkészítésében.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!