r
Nosalty Logó

Csirkemellfilé sonkában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemellfilé sonkában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123117.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    122631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2632 micro
  • β-karotin
    6513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1439 micro
  • Lut-zea
    2306 micro
Összesen 468 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492471.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    490523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2649 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    10527 micro
  • β-karotin
    26052 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5756 micro
  • Lut-zea
    9222 micro
Összesen 1877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28061 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    27950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    600 micro
  • β-karotin
    1484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    328 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vastag szeletekre vágjuk.
  2. Forró olívaolajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Kivesszük, sóval, borssal, rozmaringgal és csípőspaprikával ízesítjük. A húst egyesével szeletelt sonkába göngyöljük és félretesszük.
  3. A cukkínit, a répát és a szárzellert vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra felkockázzuk és kevés olívaolajon megdinszteljük. Ha kész, hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldségeket. Rövid ideig pirítjuk.
  4. Felöntjük a fehérborral, hozzákeverjük a paradicsompürét, sózzuk.
  5. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük és fedő alatt alacsony hőfokon 15-20 percig pároljuk.
  6. A húst tányérra szedjük.
  7. A zöldségekhez hozzáadjuk a petrezselymet és a reszelt citromhéjat. A hús mellé tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 406
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 69803
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis változatosság a csirkemell elkészítésében. Pármai vagy Serrano sonkával nagyon finom. Nekem csak baconom volt itthon, ezzel készítettem, de hajszálvékonyra szeletelt olasz vagy spanyol sonkával az igazi. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...