r
Nosalty Logó

Csirkemelles cukkinis lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csirkemelles cukkinis lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lasagne

szósz

Összesen 569 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lasagne

szósz

Összesen 2277 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

lasagne

szósz

Összesen 127 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 569 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6384.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    2340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6337 micro
Összesen 2277 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

lasagne

szósz

Elkészítés

lasagne

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd az olajban oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük, sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
  2. A cukkinit megtisztítjuk, mossuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk. A cukkini szeleteket a visszamaradt pecsenyezsírban oldalanként 1-1 percig sütjük, sóval, borssal ízesítjük, kivesszük.
  3. A vajat egy edényben felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kb. 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a tejjel és levessel, felfőzzük. Hozzáadjuk a citromhéjat, kb. 5 percig főzzük.
  4. A tojást elkeverjük kb. 2 ek mártással, majd a maradék mártáshoz keverjük. Sóval, borssal, cukorral és a citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomleveleket.
  5. Egy tűzálló tálat kevés vajjal kikenünk. Kevés szószt simítunk az aljára, ráhelyezünk 3 lasagne lapot, elosztjuk rá a hús és a cukkini felét, meglocsoljuk szósszal. Rárakunk ismét 3 lasagne lapot, lenyomkodjuk. Elosztjuk rá a maradék húst és cukkinit, meglocsoljuk szósszal, és a maradék lasagne lapokkal befedjük. Rálocsoljuk a maradék szószt, és megszórjuk a sajttal.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 5 percet hagyjuk hűlni, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4091
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nagyon barnulna a lasagnénk a sütőben, az utolsó 10-15 percre takarjuk le sütőpapírral.

Hozzávalók

lasagne

szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...