r
Nosalty Logó

Csirkemell sült zöldségekkel és borsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell sült zöldségekkel és borsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

Összesen 2013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7042.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    4041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1710.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3965 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 2013 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

Elkészítés

Sült zöldségek

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd azonos méretű kockákra vágjuk, illetve a hagymákat fél-gerezdekre.
  2. Sütőzacskóba töltjük az olajat, a mézet és a fűszereket, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és jól összerázzuk. Amennyiben nincsen sütőzacskónk, ezt a műveletet egy tálban is elvégezhetjük, a sütés első 20-30 percére pedig alufóliával fedjük le a tepsit. Öntsünk egy pohár vizet a tepsi aljára (a sütőzacskó alá, hogy ne égjen oda; alufóliás sütés esetén pedig a zöldségekre). Szurkáljuk meg a sütőzacskót, és süssük 180 fokon, amíg meg nem puhulnak a zöldségek- a vizet szükség esetén pótoljuk-, majd vágjuk szét a sütőzacskót, illetve vegyük le a fóliát a tetejéről, és süssük tovább 10-20 percig, amíg enyhén meg nem pirulnak a zöldségek. Ez idő alatt érdemes 1x-2x átkeverni, hogy egyenletes színt kapjon a köret. Sütőzacskóban elkészítve finomabb és egészségesebb is!

Csirkemell

  1. Mossuk meg a csirkemelleket, töröljük szárazra, majd vágjuk vékony szeletekre. A szeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, vagy szórjuk meg sültcsirke-fűszersóval.
  2. Kevés olajban vagy kókuszzsírban süssük meg őket (közepesen erős lángon, oldalanként kb. 2-3 perc alatt).

Tejszínes borsmártás

  1. Forró olajon pirítsuk meg a borsszemeket, majd adjuk hozzá a többi fűszert is. Szórjuk meg a liszttel, és keverjük össze, a tűzről levéve pedig adjuk hozzá a tejszínt is. Forraljuk össze.
  2. Ízlés szerint még tejjel, vízzel hígíthatjuk, őrölt borssal fűszerezhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5741
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel az egyszerűen elkészíthető, mégis izgalmas étellel kényeztetem a családomat a borongós őszi és téli napokon. Hetente kérik, hogy készítsem el ezt a színes, finom köretet, natúr csirkemellel és mennyeien selymes borsmártással. Attól függően, hogy mit találok szépnek a piacon, készülhet bármilyen zöldségből - a lényeg, hogy hazai és szezonális legyen!

Hozzávalók

Sült zöldségek

Csirkemell

Tejszínes borsmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek