Csirkemell napraforgómaggal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
A csirkemell pácolásához
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
A bundázáshoz
-
37g tojás46 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
17g napraforgómag97 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
A sütéshez
-
71g napraforgó olaj626 kcal
Összesen
1171
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
A csirkemell pácolásához
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
24g citromlé5 kcal
A bundázáshoz
-
220g tojás277 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
100g napraforgómag584 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
7025
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
A csirkemell pácolásához
-
33g csirkemellfilé40 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
20.6g tej12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A bundázáshoz
-
9.1g tojás11 kcal
-
6.2g parmezán sajt24 kcal
-
4.1g napraforgómag24 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
A sütéshez
-
17.5g napraforgó olaj155 kcal
Összesen
290
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 94.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1745 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 145.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
1171
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 311.2 g
Zsír
-
Összesen 565.3 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 239 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 186 g
-
Koleszterin 1406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10470.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 381 mg
-
Kálcium 2673 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 697 mg
-
Foszfor 3991 mg
-
Nátrium 2686 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 872.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 885 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 217 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 765 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 513 micro
-
Kolin: 1328 mg
-
Retinol - A vitamin: 683 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2404 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3508 micro
Összesen
7025
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
A csirkemell pácolásához
-
80 dkg csirkemellfilé
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
csirke fűszersó ízlés szerint
-
3 ek citromlé
A bundázáshoz
-
4 db tojás
-
1 teáskanál ételízesítő
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A csirkemell pácolásához
- A megmosott csirkemelleket felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, és a fokhagymás tejben hagyjuk lehetőleg egy éjszakát.
- Másnap a tejből kivett húsokat leszárítjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel,meglocsoljuk a citromlével, és fél órát állni hagyjuk.
- Ezalatt elkészítjük a panírt. A tojásokat felverjük, hozzáadjuka szükséges dolgokat (a liszt kivételével), és jól összekeverjük.
- A csirkemell-szeleteket lisztben megforgatjuk, belemártjuk a tojásos masszába, és mérsékelten forró olajbanmindkét oldalukon 5-5 percig sütjük.
- A megsült szeleteket konyhai papírtörlőre szedjük,hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5507
- Feltöltés dátuma: 2011. június 10.
Ajánló
Nálunk vajon párolt zöldség, zöldséges rizs és zöldsaláta volt a köret, de nagyon jól illik hozzá szerintem a krumplipüré és bármilyen más köret is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Nálunk minden bundázott húsétel a kedvencek közé tartozik. A napraforgó sincs száműzve a családban :-), ezért a kettő ötvözete sem lehet rossz. Kipróbáltam, ez egy kicsit izgalmasabbra sikeredett a megszokottaknál. Nagyon finom, új ízzel ajándékozta meg a csirkét és bennünket is.:-) Ha van időnk előző este előkészíteni a tejben pácoláshoz, akkor nagyon gyorsan elkészíthető másnap az ebéd.