r
Nosalty Logó

Csirkemell napraforgómaggal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Csirkemell napraforgómaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 1171 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 7025 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 290 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 1171 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    311.2 g

Zsír

  • Összesen
    565.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    239 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    186 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10470.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    2673 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    3991 mg
  • Nátrium
    2686 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    217 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    1328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2404 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3508 micro
Összesen 7025 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A csirkemell pácolásához

  1. A megmosott csirkemelleket felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, és a fokhagymás tejben hagyjuk lehetőleg egy éjszakát.
  2. Másnap a tejből kivett húsokat leszárítjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel,meglocsoljuk a citromlével, és fél órát állni hagyjuk.
  3. Ezalatt elkészítjük a panírt. A tojásokat felverjük, hozzáadjuka szükséges dolgokat (a liszt kivételével), és jól összekeverjük.
  4. A csirkemell-szeleteket lisztben megforgatjuk, belemártjuk a tojásos masszába, és mérsékelten forró olajbanmindkét oldalukon 5-5 percig sütjük.
  5. A megsült szeleteket konyhai papírtörlőre szedjük,hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5502
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

Nálunk vajon párolt zöldség, zöldséges rizs és zöldsaláta volt a köret, de nagyon jól illik hozzá szerintem a krumplipüré és bármilyen más köret is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk minden bundázott húsétel a kedvencek közé tartozik. A napraforgó sincs száműzve a családban :-), ezért a kettő ötvözete sem lehet  rossz. Kipróbáltam, ez egy kicsit izgalmasabbra sikeredett a megszokottaknál. Nagyon finom, új ízzel ajándékozta meg a csirkét és bennünket is.:-) Ha van időnk előző este előkészíteni a tejben pácoláshoz, akkor nagyon gyorsan elkészíthető másnap az ebéd.

Hozzávalók

A csirkemell pácolásához

A bundázáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...