Csirkemell medvehagymás grízgombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
153g újhagyma29 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
13g medvehagyma19 kcal
-
103 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1003
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
300g búzadara1080 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
80g medvehagyma113 kcal
-
400g édes-savanyú mártás616 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g tej84 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
1g bors3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
6020
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
28.1g csirkemellfilé34 kcal
-
8.4g búzadara30 kcal
-
25.8g újhagyma5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.2g medvehagyma3 kcal
-
11.2g édes-savanyú mártás17 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
4.2g tej2 kcal
-
4.2g füstölt sajt14 kcal
-
4.2g mozzarella13 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
168
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1735.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 637 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 298.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 574 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1211 micro
Összesen
1003
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 375.2 g
Zsír
-
Összesen 295 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 1569 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10412 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 1763 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 648 mg
-
Foszfor 3825 mg
-
Nátrium 3793 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.4 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1792.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 961 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 81 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 1160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 111 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 804 micro
-
Kolin: 1474 mg
-
Retinol - A vitamin: 661 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3446 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7268 micro
Összesen
6020
kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg csirkemellfilé
-
300 g búzadara
-
10 db újhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
8 dkg medvehagyma
-
1 üveg édes-savanyú mártás
-
4 db tojás
-
1.5 dl tej
-
15 dkg mozzarella
-
1 szál rozmaring
-
2 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, és összezúzzuk.
- A csirkemellfilét megsózzuk mindkét oldalán, és hosszú csíkokra vágjuk . Megszórjuk frissen őrölt borssal, morzsolt kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, majd egy mély tálba rakjuk, és nyakon öntjük az olajjal. Egy éjszakát pácoljuk.
- A medvehagymét apróra vágjuk, és félretesszük. A füstölt sajtot lereszeljük, és félretesszük. Az újhagymákat kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
- A csirkemell csíkokat egyenként a bambusznyársra húzzuk hullámos alakban úgy, hogy mindegyik hullámba rakunk újhagyma darabokat.. Ahogy az összeset elkészítettük egy tepsibe öntjük a megmaradt pácot, és belerakjuk a kész nyársat. Rárakjuk a rozmaring ágacskát, alufóliával letakarjuk, és a sütőben közepes lángon (kb. 180 fok) párolni kezdjük.
- A tojásokat feltörjük, a tejjel együtt felverjük. Beletesszük a reszelt füstölt sajtot, és az összevágott medvehagymát, alaposan összekeverjük. Belekeverjük a masszába a grízt, és alaposan eldolgozzuk. Kb. 10-15 percig pihentetjük.
- Addig egy fazékban vizet rakunk fel forrni. Amikor már forr, megsózzuk, a grízes masszából kb. tyúktojás nagyságú gombócokat formázunk, és a forró vízben kifőzzük Lecsöpögtetjük, és egy tűzálló tálra rakjuk.
- Mindegyik gombócra rakunk egy kis darab mozzarella sajtot, nyakon öntjük az édes-savanyú mártással, és a sütőbe rakjuk a nyársas tepsi mellé. Ekkorra a csirkemell már jól megpárolódott, ezért az alufóliát levesszük, és egy kicsi megpirítjuk a hőmérsékletet kb. 200 fokra állítva.
- A pirulási idő elég a mozzarella sajtoknak is, hogy ráolvadjanak a gombócokra, és a mártásból egy keveset igyanak a gombócok.
- Tálaláskor minden nyárs mellé 3-4 db gombócot teszünk, és rálocsoljuk a mártást.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5714
- Feltöltés dátuma: 2012. május 04.
Ajánló
Könnyű, de laktató étel. Ezután lehet kertészkedni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Zoli
59 recept
Szombaton könnyű tavaszi ételt szerettem volna készíteni, hogy tényleg tudjunk kertészkedni. A medvehagyma szezon még tart, és rengeteg szép újhagymát lehet a piacon kapni. A mártással nem akartam külön pepecselni, ezért a készen kapható édes savanyú mártást vettem elő, ami remekül illik az egészhez. A csirkemell fodrokat már többször elkészítettem grillezve, ezzel a megoldással azonban ez az első próbálkozásom. Családomnak ízlett, és a kertet is rendbe raktuk.