r
Nosalty Logó

Csirkemell medvehagymás grízgombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Csirkemell medvehagymás grízgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 1003 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    375.2 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10412 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1763 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    3825 mg
  • Nátrium
    3793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.4 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1792.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    1160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3446 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7268 micro
Összesen 6020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, és összezúzzuk.
  2. A csirkemellfilét megsózzuk mindkét oldalán, és hosszú csíkokra vágjuk . Megszórjuk frissen őrölt borssal, morzsolt kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, majd egy mély tálba rakjuk, és nyakon öntjük az olajjal. Egy éjszakát pácoljuk.
  3. A medvehagymét apróra vágjuk, és félretesszük. A füstölt sajtot lereszeljük, és félretesszük. Az újhagymákat kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  4. A csirkemell csíkokat egyenként a bambusznyársra húzzuk hullámos alakban úgy, hogy mindegyik hullámba rakunk újhagyma darabokat.. Ahogy az összeset elkészítettük egy tepsibe öntjük a megmaradt pácot, és belerakjuk a kész nyársat. Rárakjuk a rozmaring ágacskát, alufóliával letakarjuk, és a sütőben közepes lángon (kb. 180 fok) párolni kezdjük.
  5. A tojásokat feltörjük, a tejjel együtt felverjük. Beletesszük a reszelt füstölt sajtot, és az összevágott medvehagymát, alaposan összekeverjük. Belekeverjük a masszába a grízt, és alaposan eldolgozzuk. Kb. 10-15 percig pihentetjük.
  6. Addig egy fazékban vizet rakunk fel forrni. Amikor már forr, megsózzuk, a grízes masszából kb. tyúktojás nagyságú gombócokat formázunk, és a forró vízben kifőzzük Lecsöpögtetjük, és egy tűzálló tálra rakjuk.
  7. Mindegyik gombócra rakunk egy kis darab mozzarella sajtot, nyakon öntjük az édes-savanyú mártással, és a sütőbe rakjuk a nyársas tepsi mellé. Ekkorra a csirkemell már jól megpárolódott, ezért az alufóliát levesszük, és egy kicsi megpirítjuk a hőmérsékletet kb. 200 fokra állítva.
  8. A pirulási idő elég a mozzarella sajtoknak is, hogy ráolvadjanak a gombócokra, és a mártásból egy keveset igyanak a gombócok.
  9. Tálaláskor minden nyárs mellé 3-4 db gombócot teszünk, és rálocsoljuk a mártást.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5714
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Ajánló

Könnyű, de laktató étel. Ezután lehet kertészkedni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szombaton könnyű tavaszi ételt szerettem volna készíteni, hogy tényleg tudjunk kertészkedni. A medvehagyma szezon még tart, és rengeteg szép újhagymát lehet a piacon kapni. A mártással nem akartam külön pepecselni, ezért a készen kapható édes savanyú mártást vettem elő, ami remekül illik az egészhez. A csirkemell fodrokat már többször elkészítettem grillezve, ezzel a megoldással azonban ez az első próbálkozásom. Családomnak ízlett, és a kertet is rendbe raktuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...