Édes-savanyú mártás
Leírás
A kínai konyha egyik alapmártása, melyet a sütés-párolás során adnak az ételhez, vagy a végén keverik hozzá. Általában zöldségekkel készül. Másik verziója az asztalra kihelyezett kis edénykékben tálalt hideg mártás, apróbb falatokat mártogathatunk bele. Ebben az esetben: cukor, ecet, kukoricakeményítő, erőspaprika és húsalaplé hozzáadásával készül.
Mikor vegyem
Bármikor, de házilag is elkészíthető.
hogyan tároljam
Zárt edényben, hűtve.
100g Édes-savanyú mártás
fehérjetartalom
0.27 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
38.22 g
víztartalom
60.27 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
539 mg
Kalcium
10 mg
Magnézium
8 mg
Foszfor
7 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.053 g
C vitamin
8.7 mg
Kolin
2.4 mg
Niacin - B3 vitamin
0.187 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.27 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
10 mg
Vas
0.21 mg
Magnézium
8 mg
Foszfor
7 mg
Nátrium
539 mg
Cink
0.09 mg
Réz
0.079 mg
Mangán
0.761 mg
Szelén
0.4 µg
szénhidrát
rost
0.1 g
cukor
18.75 g
víz
60.27 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.048 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.019 mg
Niacin - B3 vitamin
0.187 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.093 mg
Folát
8 µg
Kolin
2.4 mg
Béta-karotin
6 µg
E vitamin
0.01 mg
K vitamin
0.2 µg
A vitamin
1 µg
C vitamin
8.7 mg
B6 vitamin
0.053 g