Édes-savanyú mártás

Édes-savanyú mártás

Leírás

A kínai konyha egyik alapmártása, melyet a sütés-párolás során adnak az ételhez, vagy a végén keverik hozzá. Általában zöldségekkel készül. Másik verziója az asztalra kihelyezett kis edénykékben tálalt hideg mártás, apróbb falatokat mártogathatunk bele. Ebben az esetben: cukor, ecet, kukoricakeményítő, erőspaprika és húsalaplé hozzáadásával készül.

Mikor vegyem

Bármikor, de házilag is elkészíthető.

hogyan tároljam

Zárt edényben, hűtve.

100g Édes-savanyú mártás

fehérjetartalom

0.27 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

38.22 g

víztartalom

60.27 g

gramm Édes-savanyú mártás?

Top ásványi anyagok

Nátrium

539 mg

Kalcium

10 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

7 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.053 g

C vitamin

8.7 mg

Kolin

2.4 mg

Niacin - B3 vitamin

0.187 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.27 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

10 mg

Vas

0.21 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

539 mg

Cink

0.09 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.761 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

rost

0.1 g

cukor

18.75 g

víz

60.27 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.048 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.019 mg

Niacin - B3 vitamin

0.187 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.093 mg

Folát

8 µg

Kolin

2.4 mg

Béta-karotin

6 µg

E vitamin

0.01 mg

K vitamin

0.2 µg

A vitamin

1 µg

C vitamin

8.7 mg

B6 vitamin

0.053 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...