Csirkemájas-csirkemelles-babos szósz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
5g kacsazsír0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
83g paradicsomlé14 kcal
-
83g csirkemáj99 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
133g vörösbab449 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
83g spagetti tészta309 kcal
Összesen
1205
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
30g kacsazsír0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
800g vörösbab2696 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
Összesen
7243
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
0.8g kacsazsír0 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.1g paprika1 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
12.2g csirkemellfilé15 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
13.6g paradicsomlé2 kcal
-
13.6g csirkemáj16 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
21.7g vörösbab73 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
5.4g trappista sajt19 kcal
-
5.4g habtejszín16 kcal
-
13.6g spagetti tészta50 kcal
Összesen
196
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2447.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1280 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 321.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2979 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1253 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 2944 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 7564 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
1205
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 491.8 g
Zsír
-
Összesen 172.3 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2522 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14682.9 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 751 mg
-
Kálcium 2412 mg
-
Vas 122 mg
-
Magnézium 1753 mg
-
Foszfor 7682 mg
-
Nátrium 1885 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 936.1 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 147 mg
VÍZ
-
Összesen 1927.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 17872 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 87 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 689 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 150 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7520 micro
-
Kolin: 2068 mg
-
Retinol - A vitamin: 17665 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 2370 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 45385 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
7243
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1233 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
2 ek kacsazsír
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 db csirkemellfilé
-
5 dl paradicsomlé
-
500 g csirkemáj
-
1 kk majoranna
-
3 teáskanál cukor
-
50 dkg spagetti tészta
Elkészítés
- A kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, a felkarikázott lecsópaprikát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk.
- Beletesszük a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk.
- Beletesszük a fűszereket, a paradicsomlét, megkeverjük, és fedő alatt, közepes lángon kb. 150-160 fokon főzzük, amíg a hús majdnem kész. Megkóstoljuk, szükség szerint ízesíthetjük.
- Ekkor tesszük bele a feldarabolt májat és a leöntött vörösbab konzervet is, kb. 10-12 percig rotyogtatjuk, összeforraljuk, ekkor beleöntjük a tejszínt, azzal is összefőzzük, és kóstoljuk. Ha úgy érezzük, hogy a paradicsom savasságát elvegye, kevés cukrot tegyünk bele, forraljuk picit, majd kikapcsoljuk, és melegen tartjuk.
- Kifőzzük sós, lobogó vízben előírás szerint a spagettit, és leszűrjük.
- Tálaljuk a csirkemelles-csirkemájas-vörösbabos paradicsomos tejszínes szósszal, akár külön, akár összekevert módon.
- Kínálhatunk hozzá tálalásnál reszelt sajtot.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1217
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Ajánló
Előtte finom, könnyebb levest tálaljunk, utána finom süteményt és finom bort, aki szereti vagy házi szörpöt, ásványvizet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Volt egy kicsi ebből és egy kicsi abból... És volt két nap, amire finom, laktató ebédet szerettem volna készíteni... Szétnéztem, és ez a megoldás született. A családnak ízlett, elfogyott, finom volt. Azóta már volt elkészítve ez az étel, gyors, finom és laktató. Természetesen a mennyiség akár több ember egyszeri ebédjét is jelentheti.