r
Nosalty Logó

Csirkecomb meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nusi Kezdi konyhaja
Csirkecomb meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkecomb

Meggyszósz

Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkecomb

Meggyszósz

Összesen 2378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkecomb

Meggyszósz

Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3633 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 2378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Csirkecomb

Meggyszósz

Elkészítés

Csirkecomb

  1. Citromlevet mézzel, sóval, borssal, fűszerpaprikával, olajjal és a zöld fűszerkeverékkel egy tálban jól összekavarjuk . (pácoláshoz )
  2. Csirkecombokat alaposon megmossuk, leitatjuk a vizet egy papírszalvétával, amíg száraz lesz.
  3. Csirkecombokat megforgatjuk a citromleves keverékben, és egy sütőzacskóba tesszük, megmaradt páclevet ráöntjük, lekötjük, egy pár órát hűtőben tartjuk, lehet egy éjszakát. Sütőt hagyjuk 10 percet bemelegedni, mielőtt a húst sütőbe raknánk megszurkáljuk a felső részét, és 30-40 percig 170 -180 fokon megsütjük. Ki párolva szereti, kész is van - ki pedig ropogósan, a zacskót felhasítja a közepén, és még 10 percig pirítja, közben locsolva, hogy ne száradjon ki a hús! (figyelni az utasításokat a sütő zacskóról)
  4. 100 g vajból (lehet helyesíteni 2 kanál olajjal vagy margarinnal) egy púpozott evőkanál liszttel nagyon világos rántást csinálunk (nem pirítjuk), hozzáadjuk a meggylevet, és besűrítjük (ha túl sűrű, lehet pótolni vízzel), ne legyen túl vastag! Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és 2-3 percet hagyjuk forrni, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és levesszük a tűzről. (Kitűnően illik hozza egy pici rum vagy egy pár csepp rumeszencia, de el is maradhat.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6393
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Ajánló

Natúr krumplit tálalok, meghintve petrezselyemzölddel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusi Kezdi konyhaja 10 recept

Sültekhez a családom nagyon kedveli a szószokat, azért nagyon gyakran szoktam készíteni, friss, fagyasztott vagy befőttekből - ez lehet alma, meggy, aszalt szilva. Ezekhez natúr krumplit szoktam adni.    

Hozzávalók

Csirkecomb

Meggyszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...