Csirkecomb gombás töltelékkel és vele sült körettel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csirkecomb
-
250g csirkecomb278 kcal
-
40g csiperkegomba9 kcal
-
37g újhagyma7 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
57 kcal
Zöldségköret
-
120g burgonya69 kcal
-
60g csiperkegomba13 kcal
-
68g sárgarépa25 kcal
-
54g lilahagyma20 kcal
-
10 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
Összesen
735
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csirkecomb
-
1250g csirkecomb1391 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Zöldségköret
-
600g burgonya347 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
49 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Összesen
3675
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csirkecomb
-
33.9g csirkecomb38 kcal
-
5.4g csiperkegomba1 kcal
-
5g újhagyma1 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Zöldségköret
-
16.3g burgonya9 kcal
-
8.1g csiperkegomba2 kcal
-
9.2g sárgarépa3 kcal
-
7.3g lilahagyma3 kcal
-
1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
2.7g fehérbor2 kcal
Összesen
99
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 798.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 426.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2112 micro
-
β-karotin 6230 micro
-
β-crypt 185 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1058 micro
Összesen
735
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 142.1 g
Zsír
-
Összesen 267.5 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3991.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 2009 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2133.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3256 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 462 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 1056 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 510 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 10559 micro
-
β-karotin 31152 micro
-
β-crypt 925 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5291 micro
Összesen
3675
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 286 micro
-
β-karotin 844 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Csirkecomb
-
5 db csirkecomb
-
20 dkg csiperkegomba
-
2 db újhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
-
1 kk majoranna
-
1 kk kakukkfű
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
Zöldségköret
-
60 dkg burgonya
-
30 dkg csiperkegomba
-
2 nagy db sárgarépa
-
3 db lilahagyma
-
12 db zsálya
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 dl fehérbor
Elkészítés
Csirkecomb
- A fokhagymát préseljük bele 2 evőkanál olajba, és hagyjuk állni mielőtt lekennénk vele a megtöltött csirkecombokat. (előző nap elkészíthetjük, hogy a fokhagyma ízét jól átvegye az étolaj)
- A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra. (a töltelékbe kell, így ízlés szerint vágjuk fel) Az újhagymát szintén tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felvágott gombát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk míg zsírjára sül, majd hűtsük ki egészen.
- A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a fűszerekkel, majd töltsük a bőre alá a kihűlt, gombás tölteléket. (hústűvel vagy fokpiszkálóval zárjuk le a bőrt, hogy sütés közben a töltelék nehogy kifolyjon majd)
- Ezután a fokhagymás olajjal alaposan kenjük le a megtöltött csirkecombok bőrös és húsos oldalát is.
Zöldségköret
- A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel nagyobb kockákra. A gombát tisztítsuk meg. A lila hagymát pucoljuk meg és negyedeljük fel. A kaliforniai paprikának vágjuk ki a csumáját, és vágjuk fel nagyobb darabokra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd karikázzuk fel.
- Ezután tegyük egy tálba az előkészített zöldségeket, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az apróra vágott zsályával.
- Egy nagyobb tepsibe öntsük bele az olajat és a bort (v. vizet) majd helyezzük egymás mellé az előzőleg megtöltött, és befűszerezett csirkecombokat.
- Ezután pakoljuk mellé a befűszerezett zöldségeket, majd fedjük le a tepsit alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst, és a zöldségeket.
- Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük a húst szép pirosra. Tálaláskor helyezzünk a tányérra egy sült csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a zöldségköretet, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé pl. fejes salátát, tejfölös uborkasalátát.....
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 69
- Össznézettség: 13737
- Feltöltés dátuma: 2022. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept