r
Nosalty Logó

Csirkecomb gombás töltelékkel és vele sült körettel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Csirkecomb gombás töltelékkel és vele sült körettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkecomb

Zöldségköret

Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkecomb

Zöldségköret

Összesen 3675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkecomb

Zöldségköret

Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2112 micro
  • β-karotin
    6230 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1058 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2133.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3256 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    462 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1056 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    10559 micro
  • β-karotin
    31152 micro
  • β-crypt
    925 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5291 micro
Összesen 3675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    286 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Csirkecomb

  1. A fokhagymát préseljük bele 2 evőkanál olajba, és hagyjuk állni mielőtt lekennénk vele a megtöltött csirkecombokat. (előző nap elkészíthetjük, hogy a fokhagyma ízét jól átvegye az étolaj)
  2. A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra. (a töltelékbe kell, így ízlés szerint vágjuk fel) Az újhagymát szintén tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felvágott gombát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk míg zsírjára sül, majd hűtsük ki egészen.
  4. A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a fűszerekkel, majd töltsük a bőre alá a kihűlt, gombás tölteléket. (hústűvel vagy fokpiszkálóval zárjuk le a bőrt, hogy sütés közben a töltelék nehogy kifolyjon majd)
  5. Ezután a fokhagymás olajjal alaposan kenjük le a megtöltött csirkecombok bőrös és húsos oldalát is.

Zöldségköret

  1. A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel nagyobb kockákra. A gombát tisztítsuk meg. A lila hagymát pucoljuk meg és negyedeljük fel. A kaliforniai paprikának vágjuk ki a csumáját, és vágjuk fel nagyobb darabokra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd karikázzuk fel.
  2. Ezután tegyük egy tálba az előkészített zöldségeket, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az apróra vágott zsályával.
  3. Egy nagyobb tepsibe öntsük bele az olajat és a bort (v. vizet) majd helyezzük egymás mellé az előzőleg megtöltött, és befűszerezett csirkecombokat.
  4. Ezután pakoljuk mellé a befűszerezett zöldségeket, majd fedjük le a tepsit alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst, és a zöldségeket.
  5. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük a húst szép pirosra. Tálaláskor helyezzünk a tányérra egy sült csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a zöldségköretet, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé pl. fejes salátát, tejfölös uborkasalátát.....
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 13737
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...