Csirke mexikói módra nyihaj konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
4 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
71 kcal
-
13g víz0 kcal
-
31g zöldség alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
42 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
A mexikói mártáshoz
-
8g bacon29 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
85g csemegekukorica73 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
31g zöldség alaplé2 kcal
-
100g vörösbab337 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
35 kcal
-
25g mexikói keverék23 kcal
-
3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
682
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
18 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
50g víz0 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
167 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
A mexikói mártáshoz
-
30g bacon118 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
340g csemegekukorica292 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g mexikói keverék92 kcal
-
12 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2732
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
0.6g csirkemell (csontos)1 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
5.8g zöldség alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g sárgabaracklekvár8 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
A mexikói mártáshoz
-
1.4g bacon5 kcal
-
23.3g paradicsom4 kcal
-
15.9g csemegekukorica14 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
5.8g zöldség alaplé0 kcal
-
18.6g vörösbab63 kcal
-
2.8g ketchup3 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
4.7g mexikói keverék4 kcal
-
2.5g hegyes erős paprika1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
127
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1323 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 284.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 5026 micro
-
Lut-zea 728 micro
Összesen
682
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 121.5 g
Zsír
-
Összesen 70.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5292.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 478 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 779 mg
-
Foszfor 2219 mg
-
Nátrium 1735 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.6 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 80 mg
VÍZ
-
Összesen 1137.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1859 micro
-
Kolin: 425 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 577 micro
-
β-karotin 2678 micro
-
β-crypt 391 micro
-
Likopin 20102 micro
-
Lut-zea 2910 micro
Összesen
2732
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 937 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
0.5 dl víz
-
125 ml zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
3 ek sárgabaracklekvár
A mexikói mártáshoz
-
5 db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
125 ml zöldség alaplé
-
4 ek ketchup
-
2 ek napraforgó olaj
-
100 g mexikói keverék
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A csirkét megmossuk, sóval alaposan mindenhol bedörzsöljük. Ha egész csirkét használunk, a lábait kössük össze.
- Tepsibe, tálba (én cserépedényben készítettem) öntjük az olajat, beletesszük a csirkét, aláöntjük a vizet, a negyedekbe vágott vöröshagymát köré rendezzük, lefedjük, sütőbe tesszük.
- A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, 30 percig békén hagyjuk benne a húst. :)
- A 30 perc elteltével aláöntjük a zöldséglevest, majd újabb 30 percre visszatoljuk a sütőbe.
- Ha a hús elkészült, összekeverjük a baracklekvárt az erőspaprika krémmel, majd lekenjük vele a húst. Immár fedő nélkül toljuk vissza a sütőbe, és pirosra sütjük (ha van grill fokozata a sütőnek, használjuk). Nekem maradt bőven pecsenyelé a hús alatt, ezzel locsolgattam 2-3x.
- A mexikói mártáshoz egy serpenyőbe tesszük az olajat, rádobjuk a felkockázott bacont, pirosra sütjük.
- A hagymát apróra szeljük, és az olajban megdinszteljük (nem kell a bacont kiszedni).
- Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, átpirítjuk vele.
- A paradicsomot apró kockára vágjuk, ezt is a serpenyőbe tesszük, rövid ideig pároljuk.
- A maradék levest hozzáöntjük, beletesszük a ketchupot, ízlés szerint fűszerezzük. Ha csípősen szeretjük, mehet bele az erős, hegyes paprika is.
- Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az átöblített bab- és kukoricakonzervet is. Pár percig összeforraljuk.
- Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19815
- Feltöltés dátuma: 2012. július 27.
Ajánló
Finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Takarítós nap van ma, de főzni is kell... Megóhajtottam a mexikóit, de a gyerekek nem szeretik... Emiatt készült a csirke römertopfban: az egyik natúran, a másik a csípős krémmel lekenve. A mexikói mártás 15-20 perc alatt elkészült. A gyerekeknek pedig a tegnapi krumplipüréből lett ez a sütőben átpirított kis krumplihalmocska. A receptet amiatt töltöttem fel, mert könnyen és gyorsan, kis munkával lehet többfélét készíteni egyszerre - akár a családnak, akár vendégeknek! Lehet, nem épp a legautentikusabb mexikói, de néha ilyen is kell. :)