r
Nosalty Logó

Csirke mexikói módra nyihaj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyihaj
Csirke mexikói módra nyihaj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mexikói mártáshoz

Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mexikói mártáshoz

Összesen 2732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mexikói mártáshoz

Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    5026 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5292.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    1735 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1859 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    577 micro
  • β-karotin
    2678 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    20102 micro
  • Lut-zea
    2910 micro
Összesen 2732 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    937 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mexikói mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkét megmossuk, sóval alaposan mindenhol bedörzsöljük. Ha egész csirkét használunk, a lábait kössük össze.
  2. Tepsibe, tálba (én cserépedényben készítettem) öntjük az olajat, beletesszük a csirkét, aláöntjük a vizet, a negyedekbe vágott vöröshagymát köré rendezzük, lefedjük, sütőbe tesszük.
  3. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, 30 percig békén hagyjuk benne a húst. :)
  4. A 30 perc elteltével aláöntjük a zöldséglevest, majd újabb 30 percre visszatoljuk a sütőbe.
  5. Ha a hús elkészült, összekeverjük a baracklekvárt az erőspaprika krémmel, majd lekenjük vele a húst. Immár fedő nélkül toljuk vissza a sütőbe, és pirosra sütjük (ha van grill fokozata a sütőnek, használjuk). Nekem maradt bőven pecsenyelé a hús alatt, ezzel locsolgattam 2-3x.
  6. A mexikói mártáshoz egy serpenyőbe tesszük az olajat, rádobjuk a felkockázott bacont, pirosra sütjük.
  7. A hagymát apróra szeljük, és az olajban megdinszteljük (nem kell a bacont kiszedni).
  8. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, átpirítjuk vele.
  9. A paradicsomot apró kockára vágjuk, ezt is a serpenyőbe tesszük, rövid ideig pároljuk.
  10. A maradék levest hozzáöntjük, beletesszük a ketchupot, ízlés szerint fűszerezzük. Ha csípősen szeretjük, mehet bele az erős, hegyes paprika is.
  11. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az átöblített bab- és kukoricakonzervet is. Pár percig összeforraljuk.
  12. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19815
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Ajánló

Finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Takarítós nap van ma, de főzni is kell... Megóhajtottam a mexikóit, de a gyerekek nem szeretik... Emiatt készült a csirke römertopfban: az egyik natúran, a másik a csípős krémmel lekenve. A mexikói mártás 15-20 perc alatt elkészült. A gyerekeknek pedig a tegnapi krumplipüréből lett ez a sütőben átpirított kis krumplihalmocska. A receptet amiatt töltöttem fel, mert könnyen és gyorsan, kis munkával lehet többfélét készíteni egyszerre - akár a családnak, akár vendégeknek! Lehet, nem épp a legautentikusabb mexikói, de néha ilyen is kell. :)

Hozzávalók

A húshoz

A mexikói mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...