r
Nosalty Logó

Csirke curry szószban Raw konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Csirke curry szószban Raw konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 991 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7262.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    2925 mg
  • Nátrium
    2865 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1410.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét apró darabokraszeleteljük. A fokhagymát pépesítjük vagy lereszeljük. A burgonyát megpucoljuk, apróra szeleteljük.
  2. A gheeben (de lehet vajat vagy olajat is használni) megdinszteljük a fokhagymát, vigyázzunk, ne égjen le, ne keményedjen meg.
  3. Húzzuk le a tűzről, és tegyük a vajba a curryt, gyömbért, sót, borsot, paprikát és a cukrot. Jól keverjük össze, és tegyük bele az olajat.
  4. Tegyük vissza a tűzre, és alacsony hőfokon 1 percig kevergetjük.
  5. Tegyük bele a csirkét, és közepes hőfokonfőzzük kb 5-7 percig. Sűrűn kell kevergetni, fontos, itt mégne tegyünk bele folyadékot, ugyanis ez a titka a vajpuha omlós csirkének.
  6. Tegyük bele a krumplit, és egy gyors keverés után tegyünk bele kb 1 dl kókusztejet.
  7. Magas lángon kevergessük közben. Ha elkezd rotyogni, akkor lassan adagoljuk a többi kókusztejet a csirkéhez. Fedő alatt kb 12 percig főzzük.
  8. Ha már a krumpli is megpuhult (ezért kell apróra vágni, hogy ne kelljen sokáig főzni) és a csirke is puha, tegyük bele a garam masalát, és keverjük össze.
  9. Keverjük bele a joghurtot, és vegyük le a tűzről.
  10. Várjunk, hogy ne rotyogjon a hús, de még forró, és tegyük bele a citromot, ismét megkeverjük.
  11. Rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5847
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Ajánló

Mindenkinek!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját receptem. Már sokféle curry porral találkoztam:) volt olyan ami nagyon erős csipős volt, volt ami kesernyés lett.....stb. Ez egy enyhe nem csípős curry porből készűlt így a 3 ek egyáltalán nem volt sok. De van itthon olyan currym is amiből még egy kanálnyit sem tennék bele olyan erős. Ha csak most vetted a curryt és még nem főztél vele akkor azért kérlek legyél vele óvatos és természetesen változtas a mennyiségen ízlésedtől függően  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...