r
Nosalty Logó

Csípős-ropogós bölényszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
pussycat
Csípős-ropogós bölényszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Összesen 644 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Összesen 3220 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Összesen 135 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 644 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5013.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    2483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    1104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 3220 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Elkészítés

A csirkeszárnyhoz

  1. A szárnyakat mosás, tisztítás után egy tiszta konyharuhán leszárítjuk, és a végeket levágjuk.
  2. Egy nagy zárhatónylon zacskóban vagy fedeles dobozban elkeverjük az első6 hozzávalót, majd a szárnyakat beletesszük, és jól összerázzuk, hogy mindenütt érje a lisztes keverék.
  3. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  4. A szószhoz a hozzávalókat elkeverjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral(nem alufóliával, mert akkor leragad!).
  6. A szárnyakat kivesszük a lisztes keverékből, és egyenként belemártjuk a szószba, onnan a tepsire tesszük.
  7. Levesszük a hőt 180 fokra, és a tepsit betoljuk a sütőbe. Szép pirosra sütjük kb. 45 percig, közben egyszer megfordítva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5195
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Ajánló

Bulikra, partikra vagy csak egy esti TV nézés alkalmával finom csemege, de egy körettel és salátával még egy főételnek is megfelel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Egy amerikai oldalon találtam ezt a receptet, csak annyit változtattam rajta, hogy a csípős szószt is én házilag kevertem össze. Az eredeti recept szerint bolti "hot peppersauce"- szal készítik. A csípősséget lehet szabályozni a cayenne vagy chili adagolásával.

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...