r
Nosalty Logó

Csíkos karamellás rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Csíkos karamellás rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 1709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A fehérjét is kemény habbá verjük.
  2. A lisztbe keverjük a sütőport és kettévesszük. Az egyikbe a kakaót is belekeverjük.
  3. A tojásos masszát és habot is elfelezzük, az egyiket kakaósra keverjük, míg a másik sima vaníliás marad. A reszelt narancshéjat is kettéosztjuk a lisztbe.
  4. Könnyedén összedolgozzuk mindkét masszát, és habzsákba szedjük először a világost.
  5. A sütőtepsibe zsírpapírt rakunk, és erre sorba a zsákból csíkokat húzunk. Mindig egy helyet kihagyunk, mert az lesz a barna massza helye.
  6. Ha megvagyunk vele, akkor 200 fokos sütőbe téve 15 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeverékesnél az alsó sütő is be legyen kapcsolva, és közben 180 fokra lejjebb is lehet venni a sütőt.
  7. A papírt melegen lehúzzuk a piskótáról, és feltekerjük a papírba vissza.
  8. A krémhez a barna cukrot karamellizáljuk egy edényben, öntsük rá a tejet, olvadásig keverjük, majd a keményítőt kevés hideg tejben oldjuk fel, és azt is öntsük bele. Ha besűrűsödik, akkor ki kell hűteni, és hidegen keverjük a krémsajtot is hozzá.
  9. Megkenjük a roládot, és a tetejére is csorgatunk a maradékból. Csokidísszel kirakjuk. Jól behűtve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x45
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2938
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csíkos karamellás rolád
Zsuzsamama56 322 recept

Valahol láttam ezt a csíkosítást piskótából, és megtetszett. Nem is olyan nehéz elkészíteni. Nagyon finomra sikerült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...