r
Nosalty Logó

Cseresznyés-meggyes-mandulás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-meggyes-mandulás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

piskóta

curd

tortakrém

Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

piskóta

curd

tortakrém

Összesen 9022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

piskóta

curd

tortakrém

Összesen 382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    639.1 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    2099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5785.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2558 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4055 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2108 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2197 micro
Összesen 9022 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

piskóta

curd

tortakrém

Elkészítés

piskóta

  1. 3 részből áll a recept: piskóta, curd (főzött krém) és a tortakrém. Piskótához a margarint a cukorral krémesre keverjük. Majd ha ezzel megvagyunk, folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk az 5 tojást. Hosszan keverjük, mielőtt hozzáadjuk a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, aprított mandula). Jó alaposan kikeverjük, és végül hozzáadjuk a 2 ek. tejet és a vanília kivonatot. 3-4 db 22 cm-es formába tesszük, és kisütjük mindet 170 fokon 35 perc alatt.
  2. Curd összes hozzávalóját feltesszük egy lábasba, és krémmé főzöm. Majd kis tálba rakjuk, és hagyjuk hűlni.
  3. A habtejszínt félig felverjük 2 ek. porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, és összekeverjük. Óvatosan, nehogy túlverjük! Felolvasztjuk a fehér csokit, és az egészhez adagoljuk. Még egyet keverünk az egészen, és kéééész! Hűtőbe tesszük, amíg előkészülünk.
  4. A kész, kihűlt piskótákat egyenesre vágjuk, és mindet meglocsoljuk megy/cseresznye kevert levével. Erre jöhet a mascarponés krém és egy halvány réteg a curd-ból. Nem kell eláztatni vele az egészet, csak finoman! És így tovább! Tehát: piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd, piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd... és így tovább.
  5. Az egészet beborítjuk a mascarponés krémmel, és jól lehúzzuk róla a felesleget. Tetejét cseresznyével, meggyel és mandulával díszítjük. Ennyi.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3023
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer csináltam egy mandulás-cseresznyés pitét, és annak ötlete alapján megszületett Ő.

Hozzávalók

piskóta

curd

tortakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...