Cseresznyés-meggyes-mandulás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
piskóta
-
25g margarin179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0 kcal
curd
-
9g tojás12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
8g meggylé3 kcal
tortakrém
-
17g habtejszín49 kcal
-
29g mascarpone118 kcal
-
45 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
753
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
piskóta
-
300g margarin2151 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0 kcal
curd
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
100g meggylé40 kcal
tortakrém
-
200g habtejszín584 kcal
-
350g mascarpone1414 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
9022
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
piskóta
-
12.7g margarin91 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
11.7g tojás15 kcal
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
4.2g mandula25 kcal
-
0.8g tej0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
curd
-
4.7g tojás6 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
4.2g meggylé2 kcal
tortakrém
-
8.5g habtejszín25 kcal
-
14.9g mascarpone60 kcal
-
4.2g fehér csokoládé23 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
Összesen
382
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
753
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.7 g
Zsír
-
Összesen 639.1 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 212 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 2099 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5785.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 1355 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 2558 mg
-
Nátrium 1185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 704 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 509.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 411 micro
-
K vitamin: 301 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 1521 mg
-
Retinol - A vitamin: 4055 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2108 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2197 micro
Összesen
9022
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
piskóta
curd
-
2 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
6 dkg cukor
-
75 g vaj
tortakrém
-
35 dkg mascarpone
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2 ek porcukor
Elkészítés
piskóta
- 3 részből áll a recept: piskóta, curd (főzött krém) és a tortakrém. Piskótához a margarint a cukorral krémesre keverjük. Majd ha ezzel megvagyunk, folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk az 5 tojást. Hosszan keverjük, mielőtt hozzáadjuk a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, aprított mandula). Jó alaposan kikeverjük, és végül hozzáadjuk a 2 ek. tejet és a vanília kivonatot. 3-4 db 22 cm-es formába tesszük, és kisütjük mindet 170 fokon 35 perc alatt.
- Curd összes hozzávalóját feltesszük egy lábasba, és krémmé főzöm. Majd kis tálba rakjuk, és hagyjuk hűlni.
- A habtejszínt félig felverjük 2 ek. porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, és összekeverjük. Óvatosan, nehogy túlverjük! Felolvasztjuk a fehér csokit, és az egészhez adagoljuk. Még egyet keverünk az egészen, és kéééész! Hűtőbe tesszük, amíg előkészülünk.
- A kész, kihűlt piskótákat egyenesre vágjuk, és mindet meglocsoljuk megy/cseresznye kevert levével. Erre jöhet a mascarponés krém és egy halvány réteg a curd-ból. Nem kell eláztatni vele az egészet, csak finoman! És így tovább! Tehát: piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd, piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd... és így tovább.
- Az egészet beborítjuk a mascarponés krémmel, és jól lehúzzuk róla a felesleget. Tetejét cseresznyével, meggyel és mandulával díszítjük. Ennyi.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3023
- Feltöltés dátuma: 2017. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyszer csináltam egy mandulás-cseresznyés pitét, és annak ötlete alapján megszületett Ő.