Cseh kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
8 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
60 kcal
-
75g tej42 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
21 kcal
Összesen
929
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
300g tej168 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
3725
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
39.1g finomliszt142 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.9g mazsola12 kcal
-
7.8g aszalt sárgabarack19 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
1.1g mandulapehely6 kcal
Összesen
289
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1017 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
929
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 115.8 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 829 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4068 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 656 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1105 mg
-
Nátrium 1845 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 587.2 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 197.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1095 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 471 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 897 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2357 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 771 micro
Összesen
3725
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
3 dkg friss élesztő
-
8 dkg porcukor
-
1 kk só
-
10 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kávéskanál gyömbérpor
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
5 dkg mazsola
Elkészítés
- A tésztához 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a porcukrot, a fűszereket, a tojássárgáját, a narancshéját, a mazsolát és a barackot, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a vajat és elkezdjük dagasztani, kisebb adagokban hozzáöntve a tejet.
- A tésztát a duplájára kelesztjük, majd 3 gombócot formázunk belőle, mindegyiket kb. 45 cm - es hosszúságúra sodorjuk és összefonjuk. A fonat két végét a kalács alá hajtjuk és lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk a tetejét mandulával és még kb. 20 percig kelesztjük. 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 620
- Feltöltés dátuma: 2023. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Judit69
176 recept