r
Nosalty Logó

Császármorzsa Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Császármorzsa Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1953 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 489 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1906.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 1953 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát többször átmossuk folyóvízben, majd egy csészébe tesszük, és hagyjuk vízben duzzadni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük.
  3. A sárgáját robotgéppel simára kikeverjük a sóval, az olajjal, a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet, a lisztet, és legvégén a búzadarát. Ezután óvatosan beledolgozzuk a felvert tojásfehérjét is.
  4. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, majd beleöntjük a masszát. Ha egy kicsit megpirult az alja, akkor mérsékeljük a tüzet, és a széléről egy spatulával a közepe felé toljuk a tésztát. Ezt többször megismételjük, amíg a tészta darabos nem lesz, és szép aranybarnára nem sül.
  5. Ezután beleöntjük a mazsolát, átforgatjuk, levesszük a tűzről,és lefedve 2-3 percig hagyjuk, hogy a mazsola megduzzadjon.
  6. Tálalása: baracklekvárral, porcukorral vagy friss idénygyümölcsökkel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7905
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Ha gyorsan akarok finomat készíteni, akkor általában a császármorzsa mellett döntök, és tulajdonképpen "maradékból" elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...