Császármorzsa Évi nénitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A császármorzsához
-
25g búzadara90 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
67g tej37 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g porcukor52 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
17g mazsola50 kcal
A tálaláshoz
-
93 kcal
-
17g mandulapehely98 kcal
Összesen
816
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A császármorzsához
-
150g búzadara540 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
100g mazsola299 kcal
A tálaláshoz
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Összesen
4897
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
A császármorzsához
-
8.2g búzadara30 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
22g tej12 kcal
-
11g habtejszín32 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
15.1g tojás19 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
5.5g mazsola16 kcal
A tálaláshoz
-
31 kcal
-
5.5g mandulapehely32 kcal
Összesen
268
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
816
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.8 g
Zsír
-
Összesen 230.4 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1337 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4210.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1152 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 1663 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 602.3 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 461.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1629 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 868 mg
-
Retinol - A vitamin: 1606 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1256 micro
Összesen
4897
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
A császármorzsához
-
150 g búzadara
-
200 g finomliszt
-
4 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg vaj
-
1 csipet só
-
8 dkg porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
5 db tojás
-
1 ek citromlé
-
10 dkg mazsola
A tálaláshoz
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
10 dkg mandulapehely
Elkészítés
A császármorzsához
- A búzadarát, a lisztet és a tejet összekeverjük, lefedjük, és 3-4 órát (akár egy éjszakát is) hűtőbe tesszük.
- A tojásokat ketté választjuk, fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval.
- A tojások sárgáját a cukorral , citromhéjjal, vaníliávalfehéredésig keverjük habverővel.
- A tejszínt is felverjük habbá.
- A darás tejet, a cukros tojássárgáját, a tojások felvert habját, a tejszínhabot, a mazsolát, 5 dkg olvasztott vajat összekeverjük lágy masszává.
- Egy nagy tepsit gazdagon kivajazunk, beleöntjük a tésztát, tetejére is vajdarabkákat teszünk, és arany-barnára sütjük.
- Spatulával összekaszaboljuk, baracklekvárral, mandulával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x32
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 27268
- Feltöltés dátuma: 2012. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Bonyolultnak tűnő, ámda roppant egyszerű recept. Nagy előnye, hogy nem kell mellette állni és kavargatni, csak ha megsült, jól felfalni.