r
Nosalty Logó

Császármorzsa Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Császármorzsa Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A császármorzsához

A tálaláshoz

Összesen 816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A császármorzsához

A tálaláshoz

Összesen 4897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A császármorzsához

A tálaláshoz

Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    230.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4210.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1152 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.3 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 4897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A császármorzsához

A tálaláshoz

Elkészítés

A császármorzsához

  1. A búzadarát, a lisztet és a tejet összekeverjük, lefedjük, és 3-4 órát (akár egy éjszakát is) hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat ketté választjuk, fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval.
  3. A tojások sárgáját a cukorral , citromhéjjal, vaníliávalfehéredésig keverjük habverővel.
  4. A tejszínt is felverjük habbá.
  5. A darás tejet, a cukros tojássárgáját, a tojások felvert habját, a tejszínhabot, a mazsolát, 5 dkg olvasztott vajat összekeverjük lágy masszává.
  6. Egy nagy tepsit gazdagon kivajazunk, beleöntjük a tésztát, tetejére is vajdarabkákat teszünk, és arany-barnára sütjük.
  7. Spatulával összekaszaboljuk, baracklekvárral, mandulával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27261
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Bonyolultnak tűnő, ámda roppant egyszerű recept. Nagy előnye, hogy nem kell mellette állni és kavargatni, csak ha megsült, jól felfalni.

Hozzávalók

A császármorzsához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...