r
Nosalty Logó

Császármorzsa 11. - juharszirupos gyümölcsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
J.K.
Császármorzsa 11. - juharszirupos gyümölcsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A császármorzsához

A gyümölcsmártáshoz

Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A császármorzsához

A gyümölcsmártáshoz

Összesen 2758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A császármorzsához

A gyümölcsmártáshoz

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.1 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1963 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A császármorzsához

A gyümölcsmártáshoz

Elkészítés

A császármorzsához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgát a tejjel, cukorral és sóval robotgéppel összekeverjük. Folyamatos keverés mellett lassan beleszórjuk a lisztet. Félretesszük a robotgépet.
  3. Belekeverjük a mazsolát. Hozzáöntjük a fél dl szénsavas vizet (könnyebbé teszi a császármorzsát).
  4. Robotgéppel felverjük a fehérjét, és óvatosan a masszához keverjük (ezt már gép nélkül).
  5. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, és beleöntjük a tésztát. Közepes hőfokon addig sütjük, amíg az alja teljesen megszilárdul.
  6. Lapos fakanállal kettévágjuk, és egy villa segítségévelmegfordítjuk a darabokat. A feleket is kettévágjuk, majd azokat is...
  7. A császármorzsát készre sütjük úgy, hogy folyamatosan forgatjuk annak darabjat - nem keverjük.
  8. A mangót, az almát és a körtét meghámozzuk, majd felaprítjuk.
  9. 1 ek vajon megpároljuk őket az1 ek barna cukorral, 2 ek juharsziruppal, 10 szem szegfűszeggel, 1/2 citrom levévelés kb. 1 tk fahéjjal.
  10. Amikor elkészül a szósz, kivesszük belőle a szegfűszegeket.
  11. A császármorzsát tálalás előtt megszórjuk porcukorral, ésráöntjük a gyümölcsmártást.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10768
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 03.

Ajánló

Az eredeti receptet írtam le, de a 30 g vajat soknak találtam, így felére csökkentettem a mennyiséget. Ezt az adagot 3 részletben sütöttem ki, hogy jól átsüljön, és ne égjen oda. Két fakanalat is használtam: az egyiket a nyers, illetve félig sült tészta megfordításához, a másikat a már megsült darabok forgatásához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az osztrák és a magyar császármorzsa szinte teljesen különböző recept alapján készül, viszont a maga módján mindegyik finom. Én most az osztrákot próbáltam ki, beírtam a keresőbe a Kaiserschmarrn szót, és el is készítettem az első receptet, amit találtam. A honlapon egy kis történelmi összefoglalót is írtak az I. Ferenc Józseffel kapcsolatos eredetről. Aztán leszögezték, hogy nekik igazából mindegy is honnan ered, mert finom, és az a lényeg. A gyümölcsöktől kezdve saját találmány. Eredetileg félig reform császármorzsának indult félbarna liszttel, bio juharsziruppal és egzotikus szezongyümölccsel, de az első pár falat után a férjem közölte, hogy nem elég édes. Ekkor pótoltam az eredetileg szándékosan kihagyott "megszórjuk porcukorral" lépést is. A gyerekek pedig nagy ívben elkerülték a gyümölcsös részeket, így maradt az instant kakaó. Ezek után a kisebb változtatások után már mindenki kért repetát is.

Hozzávalók

A császármorzsához

A gyümölcsmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...