r
Nosalty Logó

Csalamádé (amit nem lehet elrontani)

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Csalamádé (amit nem lehet elrontani)
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Összesen 645 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Összesen 2573 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Összesen 27 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5041.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    4391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2051.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    276 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 645 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20164.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    17564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.7 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    8204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1574 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1103 micro
  • β-karotin
    5113 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4728 micro
Összesen 2573 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 27 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Elkészítés

A csalamádéhoz

  1. Ez a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is!
  2. Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összekeverjük.
  3. 4 liternyi vízbe tesszük a cukrot, sót, ecetet, majd a legvégén tesszük bele a borkénport és a timsót, amivel jól elkeverjük.
  4. Az üvegek aljára szórunk fűszereket mindegyikből.
  5. Üvegekbe tesszük a zöldséget, és ráöntjük az ízesített vizet. Ha kevés lenne, készítünk még hozzá. (Inkább több lé legyen, mint kevés.)
  6. Lezárjuk a savanyúságot, és jöhet a tél! (Nekem 18 üveg csalamádém lett ebből a mennyiségből.)
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 643
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 361738
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

Erős paprikát is vágtam bele, mert imádjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én az üveg aljára szoktam tenni a fűszereket, persze aki szereti, teheti a savanyúság közé is. Én másfél adag levet készítettem: 6 l víz, 6 dl ecet, 60 dkg cukor, 6 ek só, kicsit több borkén és timsó. Pont elég lett. Ez a recept az,ami nem romlik meg,nem barnul meg,csak jó szorosan csavarjuk rá a fedelét,mivel ha levegőt kap,na akkor barnul.....  

Hozzávalók

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...