Csalamádé (amit nem lehet elrontani)
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
A csalamádéhoz
-
350g káposzta70 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
375g paprika62 kcal
-
125g zöldparadicsom29 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A felöntőléhez
Összesen
645
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
A csalamádéhoz
-
1400g káposzta280 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
800g kígyóuborka116 kcal
-
1500g paprika246 kcal
-
500g zöldparadicsom115 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A felöntőléhez
Összesen
2573
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
A csalamádéhoz
-
14.6g káposzta3 kcal
-
2.8g lilahagyma1 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
8.3g kígyóuborka1 kcal
-
15.6g paprika3 kcal
-
5.2g zöldparadicsom1 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
A felöntőléhez
Összesen
27
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5041.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 4391 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.4 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 2051.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 393 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 276 micro
-
β-karotin 1278 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1182 micro
Összesen
645
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20164.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 1032 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 502 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 17564 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 621.7 g
-
Cukor 519 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 8204.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1574 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 797 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1103 micro
-
β-karotin 5113 micro
-
β-crypt 288 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4728 micro
Összesen
2573
kcal
- 0% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
27
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A csalamádéhoz
-
2 kis fej káposzta
-
3 közepes fej lilahagyma
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
2 db kígyóuborka
-
15 db paprika
-
50 dkg zöldparadicsom
-
koriandermag ízlés szerint
-
mustármag ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
A felöntőléhez
Elkészítés
A csalamádéhoz
- Ez a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is!
- Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összekeverjük.
- 4 liternyi vízbe tesszük a cukrot, sót, ecetet, majd a legvégén tesszük bele a borkénport és a timsót, amivel jól elkeverjük.
- Az üvegek aljára szórunk fűszereket mindegyikből.
- Üvegekbe tesszük a zöldséget, és ráöntjük az ízesített vizet. Ha kevés lenne, készítünk még hozzá. (Inkább több lé legyen, mint kevés.)
- Lezárjuk a savanyúságot, és jöhet a tél! (Nekem 18 üveg csalamádém lett ebből a mennyiségből.)
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 643
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 155
- Össznézettség: 361738
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.
Ajánló
Erős paprikát is vágtam bele, mert imádjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Én az üveg aljára szoktam tenni a fűszereket, persze aki szereti, teheti a savanyúság közé is. Én másfél adag levet készítettem: 6 l víz, 6 dl ecet, 60 dkg cukor, 6 ek só, kicsit több borkén és timsó. Pont elég lett. Ez a recept az,ami nem romlik meg,nem barnul meg,csak jó szorosan csavarjuk rá a fedelét,mivel ha levegőt kap,na akkor barnul.....