Citromtorta Somikatus konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Somikatus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához:
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3g víz0 kcal
-
24 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémek közé:
-
13g babapiskóta47 kcal
-
8g limelé2 kcal
A krémhez:
Összesen
361
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához:
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
32g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A krémek közé:
-
150g babapiskóta564 kcal
-
100g limelé25 kcal
A krémhez:
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
4340
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához:
-
17.4g tojás22 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A krémek közé:
-
7.9g babapiskóta30 kcal
-
5.3g limelé1 kcal
A krémhez:
-
26.3g növényi habtejszín66 kcal
-
21g tejföl42 kcal
-
4.2g citromlé1 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
Összesen
228
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
361
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.4 g
Zsír
-
Összesen 258 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5895.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1498 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 2220 mg
-
Nátrium 1897 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.4 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 729.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 963 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 952 mg
-
Retinol - A vitamin: 949 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1511 micro
Összesen
4340
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek víz
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
A krémek közé:
-
15 dkg babapiskóta
A krémhez:
-
2 citromból nyert citromlé
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A piskótához:
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal robotgéppel kb. 8-10 perc alatt felverjük. (Nem választjuk szét a tojásfehérjét és sárgáját.)
- Hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
- A lisztet és a sütőport egy külön edényben jól összekeverjük, majd a felvert tojásokhoz adjuk, és fakanállal könnyed mozdulatokkal összekeverjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
- A piskótát elfelezzük, majd csak akkor dolgozunk vele tovább, ha kihűlt.
A krémek közé:
- A tejfölbe belekeverjük a friss citromok levét, a vaníliás cukrot és a cukrot (vagy folyékony édesítőt).
- A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a citromos tejfölt, és jól elkeverjük.
A krémhez:
- A krémet három egyenlő részre osztjuk, és a krém harmadával megkenjük a torta aljának szánt piskótát. Én általában azt a felét szoktam a torta tetejének használni, ami sütéskor a piskóta alja, mivel az egyenletesebb.
- A babapiskótákat egy pillanatra lime üdítőbe forgatjuk, de figyeljünk, hogy ne ázzon el a túlságosan.
- A citromos babapiskótákat az első réteg krémre szorosan egymás mellé fektetjük, az egész tortát kirakjuk vele, ahol nem fér el egy egész darab, azt méretre vágjuk.
- A babapiskótás rétegre kenjük a citromos krém második harmadát, majd a krémre helyezzük a felső réteg piskótát.
- A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, tetejét. Ízlés szerint díszíthetjük negyed citrom karikákkal, fehér csokoládéval, mandula szeletekkel, torta drazsékkal. Én a fehér csokit választottam.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4994
- Feltöltés dátuma: 2015. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Somikatus
25 recept
Nagyon szeretjük a krémes süteményeket, eddig a csokis volt a kedvenc. Valami egész különlegeset szerettem volna készíteni a párom születésnapjára, aki a tejszínes, lágy, könnyű krémeket szereti. Napokig gondolkodtam, milyen tortát készítsek, még végül összeállt a kép a gondolataimban. Citromos lett belőle. Mindenkinek ajánlani tudom, hiszen egyszerű és nagyszerű!