r
Nosalty Logó

Citromtorta Jolántól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Citromtorta Jolántól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 854 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 5130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 854 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    278.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5511.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1597 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1942 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 5130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, fahéjjal, mézzel.
  2. Hozzákeverjük az olajat, tejet és az átszitált lisztet és sütőport. Akkor jó a tészta, ha kissé folyékony!
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, és 170-180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük
  4. Krém: az egész tojásokat, elkeverjük a liszttel, cukorral, tejjel, és kis lángon sűrűre főzzük.
  5. Langyosra keverjük, és belereszeljük a 2 jól megmosott citrom héját, beletesszük 1 citrom levét, és a vajjal habosra keverjük.
  6. Ha teljesen kihűlt, megtöltjük a tortalapot.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6590
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Szerintem kezdő háziasszonyoknak is sikerülne.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem akartam egy tepsinyi sütit készíteni, így a tortaformában sütöttem meg ezt a sütit. Hááát... ez a "csak hogy legyen egy kis süti" nagyon kis szépre sikeredett. Bosszankodtam is, hogy ha most valakinek a szülinapjára kellett volna az tuti, hogy valami formátlan "randa, de finom" torta sikeredett volna...:-) Gondolom mások is járnak így.:-) Nos ez a torta szépecske és finomacska, és rém egyszerűcske is lett.:-) Próbáljátok ki Ti is !

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...