r
Nosalty Logó

Citromtorta illeskrisz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta illeskrisz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 4395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5393.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1346 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1364 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 4395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, a fehérjéket pedig egy csipet sóval kemény habnak felverjük.
  3. A sárgájához keverjük a vizet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Krémmé keverjük.
  4. A végén lazán beleforgatjuk a masszába a felvert tojáshabot.
  5. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd belesimítjuk a piskóta masszát. Előmelegített sütőben 175 C-on készre sütjük a piskótát. A formából kivéve kihűtjük.

Krém elkészítése

  1. A tojásokat lábosba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a citromok levét, reszelt héját és a keményítőt.
  2. Habverővel habosra keverjük.
  3. A lábost vízfürdő fölé helyezzük, és addig főzzük-keverjük a masszát, míg szép, fényes, sűrű krémet nem kapunk.
  4. A krémet teljesen kihűtjük. A kihűlt krémet habosra keverjük a mascarponéval.

A torta összeállítása

  1. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
  2. A kihűlt krémmel megtöltjük a tortát.
  3. A tejszínhabot kemény habbá felverjük, és bevonjuk vele a torta tetejét és a szélét. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és aszalt citromdarabkákkal feldíszítjük.
  4. Tálalásig hűvös helyen tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2432
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a citrom ízét, annak kedvence lehet ez a torta...

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...