r
Nosalty Logó

Citromtorta illeskrisz konyhájából

NS
Citromtorta illeskrisz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

442
Kalória
9.1g
Fehérje
35.9g
Szénhidrát
29.1g
Zsír
66.4g
Víz
159.3g
Koleszterin
846.1mg
Élelmi rost
23.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 4395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

A torta összeállítása

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5393.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1346 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    1543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    358.8 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1364 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 4395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, a fehérjéket pedig egy csipet sóval kemény habnak felverjük.
  3. A sárgájához keverjük a vizet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Krémmé keverjük.
  4. A végén lazán beleforgatjuk a masszába a felvert tojáshabot.
  5. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd belesimítjuk a piskóta masszát. Előmelegített sütőben 175 C-on készre sütjük a piskótát. A formából kivéve kihűtjük.

Krém elkészítése

  1. A tojásokat lábosba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a citromok levét, reszelt héját és a keményítőt.
  2. Habverővel habosra keverjük.
  3. A lábost vízfürdő fölé helyezzük, és addig főzzük-keverjük a masszát, míg szép, fényes, sűrű krémet nem kapunk.
  4. A krémet teljesen kihűtjük. A kihűlt krémet habosra keverjük a mascarponéval.

A torta összeállítása

  1. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
  2. A kihűlt krémmel megtöltjük a tortát.
  3. A tejszínhabot kemény habbá felverjük, és bevonjuk vele a torta tetejét és a szélét. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és aszalt citromdarabkákkal feldíszítjük.
  4. Tálalásig hűvös helyen tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Aki szereti a citrom ízét, annak kedvence lehet ez a torta...

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...