Citromtorta illeskrisz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta elkészítése
-
22g tojás28 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g víz0 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém elkészítése
-
17g tojás21 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
6 kcal
-
40g mascarpone162 kcal
A torta összeállítása
-
30g habtejszín88 kcal
-
12 kcal
Összesen
442
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta elkészítése
-
220g tojás277 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém elkészítése
-
165g tojás208 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g citromlé18 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
57 kcal
-
400g mascarpone1616 kcal
A torta összeállítása
-
300g habtejszín876 kcal
-
120 kcal
Összesen
4395
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta elkészítése
-
13.1g tojás17 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g víz0 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
Krém elkészítése
-
9.9g tojás12 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g citromlé1 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
-
0.9g kukoricakeményítő3 kcal
-
23.9g mascarpone97 kcal
A torta összeállítása
-
17.9g habtejszín52 kcal
-
7 kcal
Összesen
261
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
442
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 290.6 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5393.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1346 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 2218 mg
-
Nátrium 1543 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 358.8 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 663.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 347 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 1068 mg
-
Retinol - A vitamin: 1364 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1814 micro
Összesen
4395
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Piskóta elkészítése
Krém elkészítése
-
3 db tojás
-
4 púpozott ek cukor
-
1 csipet só
-
2 citromból nyert citromlé
-
2 citromból nyert citromhéj
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
40 dkg mascarpone
A torta összeállítása
-
3 dl habtejszín
-
5 dkg aszalt gyümölcsök
Elkészítés
Piskóta elkészítése
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, a fehérjéket pedig egy csipet sóval kemény habnak felverjük.
- A sárgájához keverjük a vizet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Krémmé keverjük.
- A végén lazán beleforgatjuk a masszába a felvert tojáshabot.
- A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd belesimítjuk a piskóta masszát. Előmelegített sütőben 175 C-on készre sütjük a piskótát. A formából kivéve kihűtjük.
Krém elkészítése
- A tojásokat lábosba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a citromok levét, reszelt héját és a keményítőt.
- Habverővel habosra keverjük.
- A lábost vízfürdő fölé helyezzük, és addig főzzük-keverjük a masszát, míg szép, fényes, sűrű krémet nem kapunk.
- A krémet teljesen kihűtjük. A kihűlt krémet habosra keverjük a mascarponéval.
A torta összeállítása
- A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
- A kihűlt krémmel megtöltjük a tortát.
- A tejszínhabot kemény habbá felverjük, és bevonjuk vele a torta tetejét és a szélét. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és aszalt citromdarabkákkal feldíszítjük.
- Tálalásig hűvös helyen tartjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2432
- Feltöltés dátuma: 2014. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Aki szereti a citrom ízét, annak kedvence lehet ez a torta...