r
Nosalty Logó

Citromos zellerkrémleves kolbászos zsemlegombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Citromos zellerkrémleves kolbászos zsemlegombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Összesen 837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Összesen 1676 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    422 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1199 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4492.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    2728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1524.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2398 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 1676 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Elkészítés

Leves

  1. A zellert tisztítsuk meg, majd szeleteljük és vágjuk fel kisebb kockákra.
  2. A vajat és az olívaolajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott zellert és pároljuk pár percig.
  3. Ezután szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel és sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az ételízesítőt, a cukrot, ízlés szerint a szerecsendiót és a citromlevet, majd főzzük puhára. (közben kóstoljuk és ízlés szerint fűszerezzünk utána, ha szükséges)
  4. Amikor a zeller puhára főtt, vegyük le a levest tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
  5. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig. Zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk a levest melegen.

Kolbászos zsemlegombóc

  1. A zsemlét vágjuk fel kb. 1 cm-es kockákra, majd tegyük egy serpenyőbe és pár pillanat alatt pirítsuk aranybarnára. (közben keverjük, rázogassuk, nehogy megégjen a zsemlekocka)
  2. Ezután hagyjuk a zsemlekockákat kihűlni, majd öntsük rá a tejet, keverjük alaposan össze és hagyjuk pár percet állni.
  3. A kolbászt vágjuk fel apró darabokra és pár pillanat alatt süssük szép pirosra. Keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és utána rögtön vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tejes zsemléhez adjuk hozzá a teljesen kihűlt kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a liszttel. Adjuk hozzá az egész tojást és alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt megformáznánk és megfőznénk.
  5. A masszából nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat és enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük készre, majd szűrőkanállal szedjük ki és alaposan csepegtessük le. (várjuk meg míg feljönnek a gombócok a víz tetejére, majd főzzük 6-7 percig)
  6. Tálaláskor pár merőkanál levest tegyünk a tányérba, majd ízlés szerint helyezzünk bele a kolbászos zsemlegombócból és úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 4865
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...