Citromos zellerkrémleves kolbászos zsemlegombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Leves
-
130g zeller47 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
500g víz0 kcal
Kolbászos zsemlegombóc
-
54g zsemle147 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
837
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Leves
-
260g zeller94 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1000g víz0 kcal
Kolbászos zsemlegombóc
-
108g zsemle295 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1676
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Leves
-
13.1g zeller5 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.1g főzőtejszín13 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
50.6g víz0 kcal
Kolbászos zsemlegombóc
-
5.5g zsemle15 kcal
-
2.5g kolbász11 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
Összesen
84
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2246.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 378 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 1364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 762.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 422 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1199 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1417 micro
Összesen
837
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 106.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4492.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 757 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 756 mg
-
Nátrium 2728 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1524.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 844 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 603 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2398 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2834 micro
Összesen
1676
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 közepes db zeller
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 tk cukor
-
2 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
bors ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
-
5 dkg vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 l víz
Kolbászos zsemlegombóc
-
1 dl tej
-
2 csipet bors
-
0.5 kk só
-
1 csokor petrezselyem
-
3 ek finomliszt
-
1 db tojás
Elkészítés
Leves
- A zellert tisztítsuk meg, majd szeleteljük és vágjuk fel kisebb kockákra.
- A vajat és az olívaolajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott zellert és pároljuk pár percig.
- Ezután szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel és sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az ételízesítőt, a cukrot, ízlés szerint a szerecsendiót és a citromlevet, majd főzzük puhára. (közben kóstoljuk és ízlés szerint fűszerezzünk utána, ha szükséges)
- Amikor a zeller puhára főtt, vegyük le a levest tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
- Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig. Zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk a levest melegen.
Kolbászos zsemlegombóc
- A zsemlét vágjuk fel kb. 1 cm-es kockákra, majd tegyük egy serpenyőbe és pár pillanat alatt pirítsuk aranybarnára. (közben keverjük, rázogassuk, nehogy megégjen a zsemlekocka)
- Ezután hagyjuk a zsemlekockákat kihűlni, majd öntsük rá a tejet, keverjük alaposan össze és hagyjuk pár percet állni.
- A kolbászt vágjuk fel apró darabokra és pár pillanat alatt süssük szép pirosra. Keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és utána rögtön vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
- A tejes zsemléhez adjuk hozzá a teljesen kihűlt kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a liszttel. Adjuk hozzá az egész tojást és alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt megformáznánk és megfőznénk.
- A masszából nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat és enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük készre, majd szűrőkanállal szedjük ki és alaposan csepegtessük le. (várjuk meg míg feljönnek a gombócok a víz tetejére, majd főzzük 6-7 percig)
- Tálaláskor pár merőkanál levest tegyünk a tányérba, majd ízlés szerint helyezzünk bele a kolbászos zsemlegombócból és úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4471
- Feltöltés dátuma: 2021. július 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Gizi
382 recept