r
Nosalty Logó

Citromos-túrós dinnyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Citromos-túrós dinnyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.4 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    305.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10401.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2560 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    3217 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.4 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1848 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 6858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, diót, lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és a tojások felvert kemény habját.
  2. Gyengén összekeverjük, és margarinnal kikent tortaformába öntjük, lassú tűzön tűpróbáig sütjük.
  3. Krémhez a vaníliás pudingba belekeverjük a cukrot, a lisztet és 8 dl tejet, csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.
  4. Még melegen belereszeljük a 2 db citrom héját.
  5. Amikor kihűlt, belekeverjük a túrót, a margarint és a citromok levét.
  6. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és megkenjük a krém felével.
  7. A krém másik felét kettévesszük. Az egyik felébe zöld, a másik felébe piros ételszínezőt teszünk. A zöld krémmel bevonjuk körbe a tortát, a piros krémmel a tetejét.
  8. Tortadarával megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2007
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-túrós dinnyetorta
Salamon Csilla 1203 recept

Nem nagyon hasonlít a dinnyére, pedig én annak szántam. Anyukám születésnapjára készítettem:))

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...