Citromos tilápia spenótos rizzsel és fehérmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
hozzávalók a tilápiához
-
167g tilápia160 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
14g vaj100 kcal
hozzávalók a rizshez
-
83g rizs298 kcal
-
167g víz0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
20g spenót3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
hozzávalók a mártáshoz
-
20g vaj143 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
167g alaplé12 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
909
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
hozzávalók a tilápiához
-
500g tilápia480 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
42g vaj301 kcal
hozzávalók a rizshez
-
250g rizs895 kcal
-
500g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
60g spenót10 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
hozzávalók a mártáshoz
-
60g vaj430 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2734
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
hozzávalók a tilápiához
-
24.5g tilápia24 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
hozzávalók a rizshez
-
12.3g rizs44 kcal
-
24.5g víz0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
2.9g spenót0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
hozzávalók a mártáshoz
-
2.9g vaj21 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
24.5g alaplé2 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
134
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1267.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 339.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 207 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 864 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1761 micro
Összesen
909
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 141.2 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3803.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1183 mg
-
Nátrium 1931 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1017.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 900 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 620 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 802 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 684 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2592 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5283 micro
Összesen
2734
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
134
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a tilápiához
hozzávalók a rizshez
-
25 dkg rizs
-
5 dl víz
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
rozmaring ízlés szerint
-
60 g spenót
-
0.5 citromból nyert citromhéj
hozzávalók a mártáshoz
-
60 g vaj
-
4 csapott ek finomliszt
-
5 dl alaplé
-
2 ek citromlé
-
1 kávéskanál fehér bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
hozzávalók a tilápiához
- A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amit folyamatos keverés mellett, lassan, adagonként felöntünk az alaplével, ügyelve rá, hogy ne csomósodjon be.
- Hozzáadjuk a citromlevet és a fehér borsot, majd ízlés szerint sózzuk. Ha elértük a kívánt sűrűséget, lehúzzuk a tűzről.
hozzávalók a rizshez
- A rizst az olívaolajon üvegesre pirítjuk, megsózzuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Amíg a rizs készre fő, megsütjük a tilápiát.
- A halsütésből visszamaradt zsiradékra dobjuk a finomra aprított fokhagymát, a rozmaringot, a bébispenótot, valamint ráreszeljük egy fél citrom héját. Amint egy kicsit összefonnyadt már a spenót, hozzáadjuk a főtt rizst, és alaposan összeforgatjuk.
hozzávalók a mártáshoz
- A tilápiaszeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, ráöntjük a citromlevet, valamint az olívaolajat.
- Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd oldalanként pár perccel számolva megsütjük a halszeleteket.
- Ha rizst is elkészítettük, jöhet a tálalás: a rizst kis tálkákba rakjuk, jól belenyomkodjuk, majd ügyesen, egyetlen mozdulattal megfordítjuk, hogy szép, félgömb alakban megmaradjon. Mellétesszük a halszeleteket, megöntözzük a mártással, majd citromkarikákkal és rozmaringgal díszítjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 7758
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A hal és a citrom tökéletes párosítás, amit csak még jobban feldob az isteni fokhagymás-spenótos rizs, valamint a mindig ellenállhatatlan fehérmártás.