r
Nosalty Logó

Citromos sörben sült csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi baba
Citromos sörben sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Összesen 742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Összesen 3701 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Összesen 162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1485 micro
  • β-karotin
    3561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    292.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3524.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2239 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17806 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1812 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 3701 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Először elkészítjük a fűszerpácot. Egy kisebb befőttes üvegbe beleöntjük az olajat, és sorban az olajhoz szórjuk a fűszereket. A befőttes üveget lezárjuk, és jól összerázzuk a pácunkat.
  2. A csirkét megmossuk, zsírzóját kivágjuk, szárazra töröljük, és egész pipit bedörzsöljük sóval. Egy tepsibe belerakjuk a csirkénket, és ott dolgozunk vele tovább.
  3. A fűszerpácot köröskörül rákenjük a csirkére.
  4. A sárgarépát meghámozzuk, vastagabb csíkokra felvágjuk, és a csirke üregébe helyezzük (nem baj, ha kilóg a pipiből a sárgarépa vége).
  5. A hagymát meghámozzuk, és vastagabb karikára vágjuk, amit rárakunk a csirkénk mellére.
  6. Végül a sört a csirke mellé öntjük (ne rá, mert lemossuk a fűszereket). A tepsit becsomagoljuk alufóliába (jól zárjon a fólia, mert így a csirkénk a saját levében puhul meg).
  7. 180 fokon 1 óra 10 percet sütjük. Utána levesszük a fóliát (vigyázat, a gőz kicsap és nagyon forró!). 20 percre visszarakjuk a csirkénket a sütőbe pirulni. És kész. Görög salátával, rizibizivel nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16029
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Fontos, hogy honnan szerezzük be a csirkénket. Sokkal ízletesebb a hús, ha egy kistermelőtől vesszük. Vagy hentesboltból. Multikból sajnos bizton állíthatom, hogy nem olyan ízletes a csirke. A sörtől ropogós, porhanyós lesz a husink és nagyon finom. A családom imádja. Természetesen bármilyen sör megfelel e célra. A fűszerpácot sült húsokhoz is jó szívvel ajánlom.

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...