r
Nosalty Logó

Citromos-olívás bárányragu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Citromos-olívás bárányragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    4902 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1020 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6651.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2060.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    3081 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    19609 micro
  • Lut-zea
    2941 micro
Összesen 4071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    672 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű combokról a vastagabb faggyús részt eltávolítjuk, és felkockázzuk a húst, majd sózzuk-borsozzuk. A lisztet az első adag fűszerpaprikával összekeverjük, és belehempergetjük a húsdarabokat. Ha báránycsülköt főzünk, egészben készítsük.
  2. Lehetőleg öntöttvasból készült fazekat használjunk. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a nagyobb cikkekre vágott hagymát, és amikor már majdnem kész, épp csak belekeverjük a fokhagymaszeleteket. Kiszedjük a zöldségeket az edényből.
  3. Újabb adag olívaolajon megpirítjuk a lisztes keverékben megforgatott húsok felét/harmadát. Ügyeljünk arra, hogy a liszt ne égjen oda az edény aljára, miközben a húsdarabok minden oldala kérget kap. És arra is, hogy ne tegyünk egyszerre túl nagy adagot az edénybe. Épp csak annyit, amennyi kényelmesen ellepi az alját. A megpirult húsdarabokat mindig kivesszük, és megpirítjuk a maradékot is szépen sorban.
  4. Belelöttyintjük a bort az immár üres fazékba- használhatunk száraz vermutot is -, és felforraljuk, miközben az edény aljáról fakanállal felkaparjuk a letapadt dolgokat.
  5. Visszapakoljuk először a hagymás-fokhagymás keveréket, majd a húst. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, és jöhet a paradicsomkonzerv is. Ha még szükséges, adunk hozzá vizet/alaplevet is. A folyadék épp csak lepje el a húst. Sózzuk, beletesszük a babért és a citromhéjat, valamint a maradék fűszerpaprikát. Felforraljuk a tűzhelyen.
  6. Miután felforrt, lefedjük, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt bekapcsoljuk 160 fokra, légkeverésre. Ha elérte a kívánt hőfokot, onnantól kezdve 2-2,5 óra alatt puhára pároljuk a húst. Félóránként kivesszük, átkeverjük, és ha szükséges, a vízből/alapléből öntünk még hozzá egy keveset.
  7. Közben kifilézzük a citromokat, és kifacsarjuk a citrommaradványokból a maradék levet. Leszűrjük, megmossuk, és felkarikázzuk a fekete olajbogyókat.
  8. Amikor elkészült a hús, néhány perc pihenés után egy evőkanállal leszedjük a tetejéről a zsírját, majd belekeverjük a citromfiléket és a citromlevet és az olajbogyót. Megborsozzuk, és egyet rottyantunk még rajta.
  9. Puliszkával vagy krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3811
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Molly Stevens: All about braising c. könyvében találtam rá erre a receptre. Egyszerűen elkészíthető, rendkívül ízletes, omlós húst kapunk végeredményül. Laktató étel, csak bírjuk kivárni, amíg megsül-fő.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...