Citromos-krémsajtos rolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
10 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3g lapzselatin11 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Összesen
718
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
12g lapzselatin42 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
2865
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
22.5g tojás28 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
-
4 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
1.2g lapzselatin4 kcal
-
25.6g mascarpone103 kcal
-
4.1g citromlé1 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
20.4g habtejszín60 kcal
-
10.2g porcukor40 kcal
Összesen
293
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
718
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 66.3 g
Zsír
-
Összesen 188.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1464.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 652 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.5 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 333.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 944 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 775 mg
-
Retinol - A vitamin: 932 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1210 micro
Összesen
2865
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
6 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
A krémhez
-
6 db lapzselatin
-
25 dkg mascarpone
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
200 ml habtejszín
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojást egy keverőedényben -a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán- 1 percig habosra verjük.
- A vanillincukorral elkevert porcukrot a tojáshoz adjuk, és további 2 percig keverjük.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és egy fakanállal lazán, sima tisztává keverjük.
- A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
- Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3-4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc
- A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve, a sütőpapírral megfordítva lehúzzuk úgy, hogy egy lisztezett nyújtódeszkát liszttel meghintünk, és ráfordítjuk a lapot. Lehúzzuk a papírt a tésztáról, majd a papír tiszta felére feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Biztosak lehetünk benne, hogy a tészta tetejéről a klazur nem ragad rá a papírra. A felső piskótaréteg szépen megmarad.
- A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk.
- A krémsajtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
- A lapzselatinhoz először 4 ek krémsajtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék krémsajtot is.
- A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot.
- Majd a piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
- Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1788
- Feltöltés dátuma: 2013. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Nagyon kellemes, frissítő sütemény.