r
Nosalty Logó

Citromos-krémsajtos rolád

Zsuzsamama56
Citromos-krémsajtos rolád
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

718
Kalória
16.6g
Fehérje
56.9g
Szénhidrát
47.2g
Zsír
83.5g
Víz
289.8g
Koleszterin
594mg
Élelmi rost
44.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 2865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást egy keverőedényben -a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán- 1 percig habosra verjük.
  2. A vanillincukorral elkevert porcukrot a tojáshoz adjuk, és további 2 percig keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és egy fakanállal lazán, sima tisztává keverjük.
  4. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
  5. Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3-4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc
  6. A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve, a sütőpapírral megfordítva lehúzzuk úgy, hogy egy lisztezett nyújtódeszkát liszttel meghintünk, és ráfordítjuk a lapot. Lehúzzuk a papírt a tésztáról, majd a papír tiszta felére feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Biztosak lehetünk benne, hogy a tészta tetejéről a klazur nem ragad rá a papírra. A felső piskótaréteg szépen megmarad.
  7. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk.
  8. A krémsajtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
  9. A lapzselatinhoz először 4 ek krémsajtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék krémsajtot is.
  10. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot.
  11. Majd a piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
  12. Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x30

Nagyon kellemes, frissítő sütemény.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...