r
Nosalty Logó

Citromos-krémsajtos rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Citromos-krémsajtos rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 2865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást egy keverőedényben -a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán- 1 percig habosra verjük.
  2. A vanillincukorral elkevert porcukrot a tojáshoz adjuk, és további 2 percig keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és egy fakanállal lazán, sima tisztává keverjük.
  4. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
  5. Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3-4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc
  6. A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve, a sütőpapírral megfordítva lehúzzuk úgy, hogy egy lisztezett nyújtódeszkát liszttel meghintünk, és ráfordítjuk a lapot. Lehúzzuk a papírt a tésztáról, majd a papír tiszta felére feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Biztosak lehetünk benne, hogy a tészta tetejéről a klazur nem ragad rá a papírra. A felső piskótaréteg szépen megmarad.
  7. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk.
  8. A krémsajtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
  9. A lapzselatinhoz először 4 ek krémsajtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék krémsajtot is.
  10. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot.
  11. Majd a piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
  12. Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1788
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-krémsajtos rolád
Zsuzsamama56 322 recept

Nagyon kellemes, frissítő sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...