r
Nosalty Logó

Citromos-joghurtos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-joghurtos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Összesen 3096 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 388 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3862.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 3096 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet átszitáljuk, belereszeljük a vajat, majd kézzel elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit (van. cukor, porcukor, mandula, végül a tojás), és lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát folpack-ba csomagolva, a hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Miután jól lehűlt, egy kivajazott, 26 cm átmérőjű kapcsos tortafomába nyújtjuk. (Legegyszerűbb, ha a tésztát a formában egy pohár segítségével nyújtjuk ki.) Sütőpapírt helyezünk a tésztára, arra pedig babot szúrunk. Így sütjük 15 percig, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, éstovábbi 5 percig sütjük, utána félretesszük hűlni. A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, belereszeljük a megmosott citromok héját, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük. A joghurtot, a 2 citrom kifacsart levét, a kristálycukrot és azselatint egy lábosban addig melegítjük, ameddig a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. (Semmiképp se forraljuk!) A joghurtos krémet és a túrós masszát jól elkeverjük, és a kihűlt tésztára öntjük. Minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 439
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 83041
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Ajánló

Készíthetjük kekszes alappal is, ha valaki azt jobban kedveli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Lássuk, mit tudok kezdeni némi túróval, jópár pohár joghurttal és 2 citrommal?" koncepció alapján született ez a torta. Ehhez képest egy szuperfinom, könnyű, nyári édességet alkottam, amit tuti el fogok még készíteni egy párszor.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...