r
Nosalty Logó

Citromkrémes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Citromkrémes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Összesen 8681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    563.2 g
  • Telített zsírsav
    332 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    3365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8778.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.2 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4697 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2658 micro
Összesen 8681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A vajat a cukorral keverjük jó habosra egy robotgép segítségével, majd folyamatos keverés mellett, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a végén pedig a vaníliarúd kikapart magjait.
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tejjel felváltva, folyamatos keverés mellett adjuk a tésztához, és keverjük krémesre.
  3. Öntsük kivajazott tortaformába a masszát, és 175 fokon 45-50 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivennénk!
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A citromkrémhez

  1. A citrom levét, héját, a cukrot és a tojásokat tegyük egy kisebb edénybe.
  2. Kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk vele, mert ha nem keverjük, akkor könnyen citromos rántotta lehet a vége, ráadásul hirtelen besűrűsödik! Ha elkészült, elzárjuk alatta a lángot.
  3. A még meleg tojásos krémhez hozzáadjuk a vajat, majd elektromos habverővel addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne az összes vaj.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni, hogy kenhető állagúra dermedjen, majd kanalazzuk rá, és egyengessük el a piskótalapon.
  5. Tegyük be a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

A túrókrémhez

  1. A puha vajat a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
  2. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
  3. A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
  4. A citromos krémre ráöntjük a túrókrémet, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg összeáll.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Receptkönyvben: 398
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 49324
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt kell, hogy mondjam, ez a szülinapi torta most tényleg jól sikerült! Alul vaníliás piskóta, rajta lemon curd, és a végén egy jó vastag túrókrém. Ezt a fajta díszítést azért imádom, mert nulla kézügyesség kell hozzá! Csak szép "kiegészítőket" kell beszerezni, aztán csinosan rápakolgatni, és kész. Ezen most málna, ribizli, füge, földicseresznye (physalis) és kekszmorzsa van.

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...