r
Nosalty Logó

Citromhabkrémes Cookie Monster torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromhabkrémes Cookie Monster torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 7828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    498.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3814.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.4 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3452 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2529 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 7828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát, és egy nagyjából 30x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Óvatosan a habhoz adjuk a tojássárgákat, az ételfestéket, illetve a sütőporral elkevert lisztet, majd a felét beleöntjük a kerek tortaformába, a másik felét pedig a tepsibe.
  4. Körülbelül 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Egy kerek tálat kibélelünk folpack-kal, a még meleg nagy méretű piskótából egy kerek formát vágunk ki.
  6. Hozzávetőlegesen 1/8-d cikket kivágunk belőle, a többit szépen beillesztjük a tálba, formára igazítjuk.
  7. A habhoz a fehér csokoládét megolvasztjuk, a zselatint feloldjuk 1 dl vízzel, a tejszínt kemény habbá verjük, majd az egészet összekeverjük a reszelt citromhéjjal és citromlével.
  8. Beletöltjük a kibélelt formába, befedjük a kerek piskótalappal. Másnapig hűtőbe tesszük, színezett vajkrémmel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3078
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát készítettem el a fiam 28. születésnapjára. A torta formájának az ötletét az interneten böngészve találta a lányom, és azonnal megtetszett mindannyiunknak a kis kék színű süti szörny.

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...