r
Nosalty Logó

Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 1221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat héjában feltesszük főni.
  2. Keverőtálban a vajkrémet és a felvágott hagymákat, chilit és a fűszereket összekeverjük.
  3. A paprikákat megskalpoljuk, a magházat eltávolítjuk, s megtöltjük a masszával. Betekerjük a baconnal.
  4. A krumplikat megpucoljuk, s egy serpenyőbe szeleteljük, melybe előzőleg olajat locsolunk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a paprikákat, rárakjuk a zöldfűszereket, letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  5. 35 perc elteltével levesszük a fóliát, átkapcsolunk grillfokozatra, és 200 C fokon tovább sütjük 20 percig.
  6. Egy tányérra rakunk 8 salátalevelet, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot, s locsolunk rá almaecetet és olívaolajat. Erre szedjük a krumplit és másfél töltött paprikát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 425
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Egy egyszerű, de finom tavaszi étel. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...