r
Nosalty Logó

Chicken fried rice

Mango
Chicken fried rice
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

903
Kalória
36.5g
Fehérje
104.3g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
163.3g
Víz
276.8g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2714 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3903.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    2157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    489.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 2714 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A rizst alaposan átmossuk, majd sós vízben puhára pároljuk. Ha elkészült, a fedőt levéve róla néha néha átkavarjuk, miközben hűl, hogy a rizsszemek ne tapadjanak egymáshoz. (Előző napról megmaradt párolt rizst is felhasználhatjuk hozzá.)
  2. A kicsontozott csirkecombot felkockázzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd hozzáadjuk az őrölt fekete borsot, a kurkumát, ízlés szerinti mennyiségű sót és a lisztet. A 3 tojást felverjük, és egy kis részét szintén hozzáadjuk a húshoz és elkeverjük. Egy wokban vagy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd a forró olajban pirosra sütjük a csirkehús darabkákat. Ha elkészült, kiszedjük az olajból és félretesszük.
  3. Nagyon pici olajat hagyjunk abban a wokban vagy serpenyőben, amiben a csirkét sütöttük, és hevítsük fel. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, és 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azzal pirítjuk tovább, amíg a hagyma áttetsző nem lesz.
  4. Ekkor hozzáadjuk a maradék felvert tojást, és kevergetve sütjük, hogy apró darabokra essen szét. Ízlés szerint megszórjuk őrölt fekete borssal és sóval, majd hozzáadjuk a 20 dkg mirelit vegyes zöldséget. (Én ezt aprítógépben felaprítottam, de maradhat egészben is.)
  5. Hozzáadjuk az ecetet, és lefedjük, hadd párolódjanak a zöldségek kb 3-4 percig. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, és a korábban megsütött és félretett csirkehús darabkákat, és a párolt rizst. Alaposan, de óvatosan átkeverjük, majd fedő alatt hagyjuk hűlni 5 percig, mielőtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez egy tipikus indo-kinai étel, amely beszivárgott a pakisztáni/indiai konyhába, és ők a saját fűszereikkel a saját ízlésvilágukhoz alakították. Nagyon sok étterem étlapján megtalálható, illetve egyre többen készítik el otthon is ezt az egyszerű rizses egytálételt.  Lahorban a Food Streeten rendeltünk második fogásként ilyet, és mint minden rizses egytálétel, nekem ez is nagyon ízlett. Ma délután valami gyorsat akartam készíteni a páromnak vacsorára, és emellett döntöttem. 

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...