r
Nosalty Logó

Céklatatár avokádósalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Céklatatár avokádósalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 1027 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 255 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 1027 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A céklás alaphoz

  1. A céklát pucoljuk kockázzuk és kis olívaolajon reszelt gyömbérrel pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, a pikantériáért egy csipet cayenne borsot is szórunk rá, a végén pedig egy kanál méz hozzácsorgatása után karamellizáljuk.
  2. Hozzákeverjük a gránátalma magot és a pirított szezámmagot, majd félretesszük.

Az avokádós részhez

  1. Az avokádót pucoljuk kockázzuk egy tálban citromlével csepegtetjük, hogy ne színeződjön el.
  2. A hámozott mandulát és a koriandert éles késsel aprítjuk és az avokádóra szórjuk.
  3. Az olívaolajat simára keverjük egy csepp dijoni mustárral, citromlével, sóval borssal, ebből kanalazzunk az avokádóra, keverjük vele.

Az összeállításhoz és a díszítéshez

  1. A tányér(ok) közepére tegyünk tálaló karikát vagy szögletes formát. Először a céklás keverékből kanalazzuk alapot bele, majd az avokádós keverékből mehet a következő sor.
  2. Húzzuk le a karikát, szórjuk meg a kupacokat frissen vágott korianderrel, pirított mandulapehellyel, szórjunk rá vagy mellé gránátalma magot, locsoljunk öntetet köré, és tálaljunk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2100
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 20.

Receptkategóriák

Egy kisebb toszkán városkában kóstoltam ezt az ott céklasalátának nevezett finomságot. Ők összekeverték az avokádót és a céklát, de így egynemű, csupa lila lett az egész. Próbáltam az ízeket szétszedve kimazsolázni, mi lehet benne, és kettéválasztottam az összeillőket, így alkottam meg a kétszínű előételt. Aki gondolja, keverje össze, úgy is szuper lesz!

Hozzávalók

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...