Cayun karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g mustármag1 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
53 kcal
-
1 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
12 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
175g víz0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
531
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g mustármag3 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
5 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
49 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
700g víz0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
22g só0 kcal
Összesen
2121
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2.3g vaj17 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
37.3g sertés rövidkaraj62 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
1.9g halványító zeller0 kcal
-
7.5g sárgarépa3 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
32.7g víz0 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
100
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2932 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 2269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 420.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1247 micro
-
β-karotin 3776 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
531
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 177.9 g
Zsír
-
Összesen 132.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11728 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1909 mg
-
Nátrium 9077 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1682.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1856 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 352 micro
-
α-karotin 4989 micro
-
β-karotin 15103 micro
-
β-crypt 925 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
2121
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 233 micro
-
β-karotin 705 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg vaj
-
0.5 tk fekete bors
-
0.5 tk kakukkfű
-
1 kk majoranna
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 kávéskanál fekete bors
-
7 dl víz
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek só
Elkészítés
- A vajat a serpenyőben felolvasztjuk, a borsot, a chiliport, a kakukkfüvet, a majoránnát, a mustármagot és a zúzott fokhagymát 1 perc alatt megfuttatjuk benne. (Itt egyszerűsítettem, mert volt itthon cajun fűszerkeverékem, és azt használtam, a fokhagymát azért beleraktam a vajba:). Egyébként szinte ugyanezek a fűszerek vannak a keverékben is.
- A karajt megmossuk, leszárogatjuk, majd egy 1 csapott evőkanál sóval körben bedörzsöljük. A tetejét 4-5 helyen röviden, de mélyen bevágjuk. Ezekbe a nyílásokba vajas fűszerkeveréket csorgatunk, ami marad, a húsra kenjük.
- Tepsibe tesszük, a megforrósított olajjal leöntjük. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, 1 kiskanál sóval meg borssal összekeverjük, a hús köré szórjuk. 2 deci vizet öntünk rá, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lángon (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 1 órán át sütjük, levével gyakorta meglocsoljuk.
- Ha kész, a pecsenyét vágódeszkára emeljük. Zöldséges levét tepsistől tűzre tesszük, ha volna még rajta folyadék, elpárologtatjuk (zsírjára sütjük). Ezután a liszttel meghintjük, 1-2 percig pirítjuk, majd a maradék vízzel felöntjük. Néhány percig forraljuk, majd szitán áttörjük, vagy hűlni hagyjuk és turmixoljuk. (Én ezt a lépést kihagytam, túl éhes voltam és lusta :) )
- Tálaláskor a sült karajt fölszeleteljük, tányérra rakjuk, a forró zöldséges krémmártással körülöntjük. Petrezselymes burgonya illik hozzá köretnek, bár én krumplipürét készítettem mellé.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 24197
- Feltöltés dátuma: 2014. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet Hargitai György "Az én alap szakácskönyvem" című könyvében találtam. Bár a recept hosszú, de az elkészítéssel nincs sok macera.