r
Nosalty Logó

Carbonara spagetti Kovács Mónika Nikétől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kovács Mónika Niké
Carbonara spagetti Kovács Mónika Nikétől
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

791
Kalória
32.9g
Fehérje
51.4g
Szénhidrátok
48.6g
Zsír
134.4g
Víz
138.8g
Koleszterin
2.1g
Rost
6.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3953 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    2482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 791 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16334.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    12411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    672 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    783 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3953 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

  1. Felrakjuk a vizet forrni (só, olívaolaj megy még bele). Amikor forr, beletesszük a tésztát, ~10 perc után kivesszük, lecsepegtetjük.
  2. A sonkát (én frikando sonkát szoktam felkockázni) és a felkockázott bacont kicsi olívaolajon megpirítjuk, ráöntjük a tojásokkal összekevert tejszínt, és beletesszük a fűszereket, a parmezán sajtot, zúzott fokhagymát. A fűszereknél irányadó a mennyiség, amit írtam, mert mindenki a saját ízlésére kell fűszerezze. Kóstolgatni kell a mártást kevergetés közben. Én a tejszínbe zúzom bele a fokhagymát - ezt nem nagyon szokták, de szerintem úgy finomabb, viszont akkor nem kell a fokhagymasó. Ha nincs friss fokhagyma, akkor jó a fokhagymasó is (só helyett).
  3. Tálaljuk. Tetejére mehet egy kis bazsalikom, parmezán sajt...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Nagyon szeretem a carbonara spagettit, Olaszországban ez volt az első étel, amit fiatal koromban megkóstoltam, és megpróbáltam itthon elkészíteni. Biztos, hogy kint nem így készítik, de mi így is szeretjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Gnocchi sütőben besütve

A gnocchi mindenhogy isteni, de besütve a kedvencünk. A Candy által biztosított sütőben gyönyörűen ráolvasztottuk a sajtot a gnocchira. Bazsalikommal tálaltuk, és egyből el is fogyott.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!